Un tribunal ucrainean a condamnat patru ruşi la câte 11 ani de închisoare pentru crime de război

Condamnare
Condamnare
24 decembrie 2022, 20:58

Cei patru bărbaţi au fost capturaţi în luptă în regiunea nordică Harkov în luna octombrie a acestui an, se arată într-un comunicat al organizaţiei, preluat de EFE.

Potrivit SBU, doi dintre ei sunt membri ai Brigăzii Speciale 16 a Direcţiei Generale a Înaltului Stat Major General al Forţelor Armate ale Rusiei, serviciul rus de informaţii militare, în timp ce ceilalţi doi sunt mercenari angajaţi de o companie privată.

Faptele pentru care au fost condamnaţi au avut loc în luna septembrie în satul Borova, unde cei patru bărbaţi au participat la răpirea a trei săteni pentru a obţine informaţii de la aceştia.

Bărbaţii condamnaţi i-au ţinut pe deţinuţi într-o groapă în pământ, cu capetele acoperite cu saci de plastic, iar în timpul interogatoriilor i-au torturat „cu brutalitate” şi i-au ameninţat cu moartea, deşi în cele din urmă au fost eliberaţi, transmite Agerpres.

Un tribunal din regiunea Poltava (centru) i-a găsit vineri vinovaţi de conspiraţie pentru încălcarea legilor războiului, în conformitate cu articolul 438 din Codul penal ucrainean, şi i-a condamnat la unsprezece ani de închisoare, aşa cum a cerut procuratura.

Sentinţa mai poate fi atacată cu recurs.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite