Un tribunal din Rusia pronunţă primul verdict de sabotaj de la începutul invaziei asupra Ucrainei

Tren deraiat
Tren deraiat
21 februarie 2023, 09:49

„Potrivit intenţiei criminale, astfel de acţiuni ar fi condus la deraiere, deteriorarea echipamentelor militar şi feroviar, victime în rândul militarilor”, scrie agenţia de presă de stat rusă TASS, citând declaraţia unei surse neidentificate de la tribunalul regiunii Belgorod.

TASS i-a identificat pe cei doi după numele de familie, dar nu a dat mai multe detalii despre ei.

Condamnările lor sunt primele verdicte pronunţate pe baza Articolului 231 privind „Sabotajul” din Codul Penal rus de la începutul a ceea ce Rusia numeşte „operaţiune militară specială” în Ucraina, precizează agenţia de presă rusă.

Kievul şi aliaţii săi spun că intervenţia militară a Rusiei în Ucraina, lansată pe 24 februarie anul trecut, este o acaparare imperialistă de teritorii aminteşte Reuters.

Mai multe incidente legate de sabotaj s-au înregistrat împotriva căilor ferate ruse şi altor facilităţi, în special în regiunile limitrofe Ucrainei precum Belgorod şi Briansk, potrivit Ministerului Apărării britanic.

Potrivit ministerului, într-un raport din octombrie, faptul că armata rusă de bazează în primul rând pe transportul feroviar, care adesea trece prin zone izolate, face „sistemul extrem de dificil de protejat împotriva ameninţărilor fizice”.

Separat, Aleksandr Bastrîkin, şeful Comitetului de Investigaţii al Rusiei, principala agenţie de stat care anchetează, a declarat luni într-un interviu pentru TASS că peste 150 de dosare penale au fost deschise pentru discreditarea armatei ruse.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite