Un tren special cu plecare din Timișoara duce zeci de persoane în Austria, unde vor lucra ca îngrijitori pentru vârstnici

10 mai 2020, 20:27

Zep Tunde locuiește în orașul Pecica din județul Arad, iar de doi ani lucrează ca îngrijitoare pentru bătrânii din Austria. Pleacă de acasă pentru 1.400 de euro. Lucrează 28 de zile continuu. Apoi, revine acasă pentru o lună de zile. În tot acest timp va fi înlocuită de o altă angajată. Îngrijirea unei persoane în vârstă este o responsabilitate mare, mai ales că tot în sarcina supraveghetorului revin treburile gospodăriei.

Chiar și așa, nu se dă în lături de la muncă, iar lunile de izolare din cauza noului coronavirus i-au dat planurile financiare peste cap. De aproape 3 luni, însă, Tunde nu a mai putut ajunge în Austria. Acum, trenul care pleacă de la Timișoara special pentru muncitorii sezonieri este salvator și pentru ea.

Procedurile care trebuie urmate în cele două gări, din Timișoara și Viena, sunt foarte stricte. La plecarea din Timișoara au acces în tren doar persoanele declarate admise de Direcția de Sănătate Publică.

Prețul unui bilet Timișoara- Viena se ridica la 300 de euro. O treime o plătește îngrijitorul, restul cade în sarcina angajatorului. Potrivit prevederilor din Austria, în cazul în care un îngrijitor este depistat cu noul coronavirus, intră în carantină timp de 14 zile. Costurile carantinării vor fi suportate de el.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite