Un tren de marfă a deraiat în judeţul Mehedinţi. Circulaţia feroviară pe raza Regionalei Craiova este închisă, informează CFR. Refacerea infrastructurii distruse va dura până marți

Accident feroviar în Mehedinți. Un tren de marfă cu 41 de vagoane a deraiat între Drobeta Turnu Severin și Filiași. Nimeni nu a fost rănit, însă magistrala București - Timișoara a fost blocată și călătorii care circulau cu mai multe trenuri au fost nevoiți să își continue călătoria cu autobuzele puse la dispoziție de CFR. Pentru că mașinile nu au ajuns la timp în staţii, oamenii au avut de așteptat zeci de minute.

30 Septembrie 2019, 12:43 (actualizat 30 Septembrie 2019, 20:06) Știrile TVR |
Tren de marfă deraiat în Mehedinți
EMBED VIDEO LINK CU VIDEO
Embed:
Link:

Trenul de marfă a deraiat în apropierea gării Valea Albă, pe dealul Balota, o zonă unde în ultimii ani au avut loc numeroase incidente. Garnitura aparţine CFR Marfă şi avea în componenţă 41 de vagoane încărcate cu bauturi racoritoare.

Un vagon s-a răsturnat, iar alte două au sărit de pe şine, blocând complet traficul feroviar.

Primul tren afectat de avarie a fost Timişoara - Bucureşti, care a întârziat aproape 90 de minute, până ce călătorii au fost transbordaţi.

Deși călătorilor li s-au pus la dispoziție autocare, acestea nu au ajuns la timp. Au stat aproape o jumătate de oră să aştepte autobuzul care i-a dus la Turnu Severin.

În total, numai în prima jumătate a zilei, 4 trenuri de călători au fost afectate de blocarea căii ferate.

CFR Călători a precizat că refacerea infrastructurii distruse va dura până marți.

____________________

ACTUALIZARE Primele două vagoane au deraiat și al treilea s-a răsturnat după ce a sărit de pe şine. Circulaţia feroviară este blocată între stațiile Ergheviţa şi Valea Albă. Nu s-au înregistrat victime.

Echipele CFR au pornit spre locul în care s-a petrecut incidentul. Deocamdată nu au fost afectate și alte garnituri, dar, în următoarele ore, trei trenuri de persoane ar urma să tranziteze zona. Acestea vor fi oprite însă în cele mai apropiate gări de pe traseu, respectiv Balota şi Drobeta- Turnu Severin, până când traficul în zonă va fi reluat, a transmis corespondentul TVR Oana Danciu.

Într-un comunicat de presă, Compania Naţională de Căi Ferate “CFR” SA informează că:

"Circulația feroviară este închisă la această oră, pe raza Regionalei CF Craiova, după ce un vagon din compunerea unui tren de marfă s-a răsturnat și 2 vagoane au deraiat, între stațiile CF Drobeta Turnu Severin Mărfuri - Valea Albă. Trenul care aparține operatorului național SNTFM CFR Marfă. Până la finalizarea intervențiilor din zona deraierii, Regionala CF Craiova asigură transbordare cu mijloace auto între stațiile Prunișor - Drobeta Turnu Severin pentru călătorii din trenurile care tranzitează zona respectivă.   Cauzele producerii deraierii vor fi stabilite de comisia de investigare", a precizat purtătorul de cuvânt CFR SA, Oana Brânzan.

ŞTIRILE ZILEI
CELE MAI NOI DIN ACTUALITATE
 
StirileTVR.RO PE FACEBOOK
 
  AZI MAINE
BUCURESTI 27°C 27°C
IASI 23°C 24°C
CLUJ 20°C 17°C
CONSTANTA 26°C 26°C
CRAIOVA 23°C 24°C
BRASOV 22°C 21°C
Vezi toate informatiile meteo
TVR +
Canalul TVR YouTube
ARHIVĂ ȘTIRI