Un tren de mare viteză a deraiat în nordul Italiei. Doi mecanici de locomotivă au decedat

Tren Italia
Tren Italia
6 februarie 2020, 13:23

ACTUALIZARE

Ministerul Afacerilor Externe a precizat, într-un răspuns acordat MEDIAFAX, că nu au fost cetățeni români implicați în accidentul feroviar de joi, din Italia, când un tren de mare viteză a deraiat în apropiere de orașul Lodi, din nordul țării.

”Ministerul Afacerilor Externe, prin intermediul Consulatului General al României la Milano a întreprins, în regim de urgență, demersuri pe lângă autoritățile locale pentru a obține informații suplimentare cu privire la existența unor cetățeni români printre persoanele implicate în accidentul feroviar produs astăzi în provincia Lodi, Republica Italiană. Până la acest moment, autoritățile locale nu au notificat misiunea consulară cu privire la existența unor cetățeni români printre persoanele afectate, iar la nivelul oficiului consular nu au fost recepționate solicitări de asistență consulară în legătură cu acest accident”, informează MAE.

_______________________

Autoritățile informează că cele două victime erau mecanici de locomotivă.

Potrivit agenției Ansa, la bordul trenului se aflau 28 de pasageri, iar unii dintre ei au suferit traumatisme minore.

De asemenea, o persoană care făcea parte din personalul de curățenie al trenului a suferit răni serioase, însă viața nu îi este pusă în pericol.

Trenul plecase de la Milano și se îndrepta spre orașul Salerno, din sudul țării. Traficul feroviar pe ruta Milano-Bologna a fost suspendat.

Autoritățile anchetează cauzele producerii accidentului.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite

Cele mai citite pe aceeași temă