Un tren a deraiat în zona Salva-Vișeu, circulația a fost reluată după 12 ore

9 martie 2019, 13:55

Pe tronsonul Salva Vișeu se circulă acum cu 5 km pe oră, după ce vagonul care a deraiat a distrus o porțiune din linia ferată. Accidentul a avut loc în localitatea Coșbuc, pe celebra cale ferată Salva-Vișeu, construită în anii de la începutul comunismului. Trenul avea șase vagoane în care se aflau 60 de călători. Penultimul vagon, cel de dormit, a sărit de pe linie.

Un pasager de 56 de ani a suferit un atac de panică și a avut nevoie de asistență medicală.

După incident, trenul și-a continuat drumul aproximativ jumătate de kilometru. A trecut și peste un pod de cale ferată. S-a oprit abia la trecerea peste drumul național care leagă Bistrița de Maramureș.

Din cauza deraierii, circulația feroviară între Salva și Vișeu a fost blocată. La fel și traficul rutier în zonă. După ce și-au consultat șefii, la telefon, angajații CFR au decis să mute trenul, ca să elibereze șoseaua. Au fost ajutați de pompierii ISU, care au coordonat intervenția. Două ore au așteptat șoferii până când s-a reluat circulația pe drum.

Vagonul deraiat a fost repus pe linie. Iar trenul și-a continuat drumul spre București cu restul vagoanelor. CFR face o anchetă.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite

Cele mai citite pe aceeași temă