Un tobogan gonflabil în care se aflau mai mulţi copii s-a răsturnat în Piaţa Constituţiei. Patru minori au fost răniţi

28 octombrie 2023, 16:11

Acesta este momentul în care o mulţime de părinţi disperaţi, dar şi de trecători încearcă să-i salveze pe copii de sub toboganul gonflabil răsturnat peste ei.

În urma incidentului, un copil de şapte ani prezintă o lovitură în zona bărbiei, un copil de 4 ani are o lovitură în zona capului, un copil de 8 ani acuză dureri la un braţ, un copil de 10 ani acuză dureri în zona toracică.

Incidentul s-a petrecut în jurul orei 14.00, în Piaţa Constituţiei din Capitală, acolo unde se desfăşoară Oktoberfest.

Un poliţist aflat în timpul liber a fost printre primii care a intervenit.

Anchetatorii urmează să stabilească dacă toboganul s-a răsturnat doar din cauza vântului sau instalaţia nu a fost bine ancorată.

Marius Claudiu Popovici, organizator: Era foarte bine ancorat, era legat în toate cele patru puncte cum scrie în regulamentul de funcţionare al utilajului, inclusiv era legat de un generator de curent de lângă noi. Numai că în momentul în care a venit o pală de vând, un fel de minitaifun, pur şi simplu l-a smuls. De dimineaţă am văzut că este cod portocaliu (n.r. de vânt), toată lumea era atentă, dar până să se ajungă la el… a fost o chestie de o fracţiune de secundă. Cu natura nu poţi să te pui.

Cei patru copii au fost transportaţi la mai multe spitale din Capitală.

Meteorologii susţin că vântul nu a avut în Capitală viteze atât de mari încât să provoace probleme. Poliţiştii vor stabili împrejurările exacte în care s-a petrecut incidentul.

 

 

 

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite