Un tată și-a omorât copilul, apoi s-a sinucis | Filmul tragic al evenimentelor: polițiștilor le-a luat mai mult de o jumătate de oră să intre în bloc, ușa a fost spartă după aproape trei ore

27 martie 2023, 15:16

În urma informațiilor oficiale și a celor oferite de sursele judiciare, s-a conturat filmul tragic al evenimentelor derulate în timpul acelei nopți, începând cu momentul în care mama copilului a sunat la poliție. S-a întâmplat la ora 01.14. Un echipaj de poliție a ajuns foarte repede în fața blocului, la 01.30.

De aici încep problemele. Polițiștilor le-a luat mai bine de o jumătate de oră să intre în bloc, pentru că sunau la interfon la apartamentul în care știau că se află bărbatul, însă acesta nu a răspuns. Au reușit până la urmă să aibă o convorbire telefonică cu acesta, care le-a spus că cel mic este în regulă. Însă când oamenii legii au vrut să îl vadă, bărbatul le-a închis telefonul.

După ce au reușit să intre în bloc, polițiștii au ajuns și în fața apartamentului, însă acolo nu le-a răspuns nimeni. Au căutat încă 10-15 minute numărul de telefon al proprietarului apartamentului închiriat. Acesta locuiește în Turda și a spus că sub nicio formă nu dorește ca ușa locuinței să fie spartă, pentru că este o ușă masivă, din metal, iar pagubele ar fi foarte mari.

Polițiștii au așteptat până la ora 03.50 ca proprietarul să vină de la Turda. Când a ajuns, acesta a constatat că nu poate deschide ușa cu cheile sale și atunci a fost chemat și un echipaj de la ISU. Pompierii au reușit să deschidă ușa, iar cei doi – tatăl și copilul – au fost găsiți decedați.

Conform surselor judiciare, din cercetările la fața locului a reieșit că bebelușul a decedat între orele 00.00 și 01.00, însă doar expertiza medico-legală poate confirma această variantă.

Surse din Ministerul de Interne susțin că acolo trebuiau să fie mult mai multe echipaje angrenate. Ar fi trebuit oameni care să caute cu mai multă atenție.

Mai mult, este invocat un articol din Codul Penal, în care se vorbește despre faptul că atunci când polițistul constată că viața unei persoane este în pericol, poate interveni și poate produce chiar și pagube, așa cum este spargerea unei uși.

Nu există informații că la IPJ Alba ar fi fost demarată o anchetă în acest caz.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite