Un tată din judeţul Ilfov trece printr-o situație dramatică. Bărbatul acuză DGASPC Ilfov că nu l-a informat legat de adopția copilului său

Un tată din judeţul Ilfov trece printr-o situație dramatică. Băiatul său, care are aproape 5 ani, se află în îngrijirea unui asistent maternal. Autorităţile au trimis în instanţă propunerea de deschidere a procedurii de adopţie fără ca tatăl biologic al micuţului să aibă habar de ce se întâmplă. Au ignorat faptul că legea îi obligă pe cei care decid soarta copiilor aflaţi în grija statului să le explice foarte clar părinţilor biologici procedurile care conduc la situaţia de a-şi pierde pentru totdeauna copiii.

23 Octombrie 2018, 20:10 (actualizat 23 Octombrie 2018, 20:13) |
Destine hotărâte din pix
EMBED VIDEO LINK CU VIDEO
Embed:
Link:

Printr-o întâmplare, Tudorel Matei a aflat că autorităţile vor să-i dea copilul spre adopţie. A făcut cerere să-şi vadă băiatul, aflat în grija unui asistent maternal, dar zile în şir nu a primit niciun răspuns.

Apoi a fost citat în instanţă, la Buftea, şi astfel a intrat la bănuieli. Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Ilfov cerese în instanţă deschiderea procedurii de adopţie pe numele copilului său. Tatăl nu ştia nimic despre aceste lucruri.

Articolul 9 din legea privind procedura adopţiei precizează foarte clar că "părinţii fireşti ai copilului trebuie să consimtă la adopţie în mod liber şi necondiţionat numai după ce consecinţele exprimării consimţământului le-au fost explicate într-un limbaj accesibil. Încuviinţarea adopţiei rupe definitiv legăturile de rudenie ale copilului cu familia de origine.

Tatăl spune că angajaţii Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Ilfov nu i-au explicat nimic. Direcţia se apără şi susţine că au existat mai multe întâlniri, în urma cărora bărbatul a fost informat şI consiliat.

În cadrul unei discuţii informale cu mai mulţi reprezentanţi ai Direcţiei de la Ilfov, printre care directorul instituţiei, responsabilul de adoptii, juristul şi un asistent social, aceştia au recunoscut că e prima dată când stau faţă în faţă cu Tudorel Matei.

Cu managerul de caz al acestei familii nu am putut lua legătura.

De puţin timp, acesta nu mai lucrează pentru DGASPC Ilfov. Am cerut un punct de vedere şi Autorităţii pentru Protecţia Drepturilor Copilului şi Adopţie, instituţie a cărei misiune este să urmărească aplicarea unitară a legislaţiei în domeniul adopţiei.

În finalul unor explicaţii stufoase, legate de articole de lege şI de faptul că cererea de deschidere a procedurii de adopţie poate fi înaintată instanţei şi fără acordul părinţilor, reprezentanţii instituţiei anunţă că au dispus efectuarea unei misiuni de control care să verifice demersurile efectuate în instrumentarea acestui dosar.

 

Articole pe aceeaşi temă
 
ŞTIRILE ZILEI
CELE MAI NOI DIN ACTUALITATE
 
StirileTVR.RO PE FACEBOOK
 
  AZI MAINE
BUCURESTI 6°C 4°C
IASI 2°C 3°C
CLUJ 0°C -1°C
CONSTANTA 4°C 2°C
CRAIOVA 4°C 4°C
BRASOV -2°C -2°C
Vezi toate informatiile meteo
TVR +
Canalul TVR YouTube
TVR65
ARHIVĂ ȘTIRI