Un târg din Thailanda a devenit celebru pentru că este amenajat pe o linie de cale ferată. Comercianții își ridică produsele atunci când trece trenul

2 aprilie 2019, 09:31

Deși există un program al căilor ferate tailandeze, tarabagii nu eliberează calea ferată decât când aud sunetul hornului. Un impiegat îi anunță astfel că garnitura este foarte aproape de târg.

Acesta este momentul când toată lumea își mută prăvăliile ambulante doar un metru mai departe de șină. Și o fac aproape în ultimul moment. Trenul intră în zonă cu viteză foarte mică așa că turiștii mai curajoși se dau la o parte în ultima clipă.

Lucas Caravalho,  turist brazilian: „Am aflat despre târgul ăsta de pe internet, pe bloguri şi WhatsApp. Aşa că ne-am hotărât să venim să îl vedem.”

Noppadol Imemkosa, proprietar de restaurant: „Această activitate o practică de 50 de ani toate prăvăliile, deci nu e complicat pentru noi. Într-un fel aduce beneficii târgului pentru că a ajuns un punct de atracție pentru turişti şi vin din ce în ce mai mulţi. Strada este foarte îngustă, așa că târgul se întinde pe o lungime de o sută de metri.”

După ce trece trenul, totul revine la normal, până la următoarea cursă. Popularitatea locului a crescut după ce autoritatea tailandeză pentru turism a lansat acum 16 ani campania „Thailanda nevăzută”. Anul trecut, această țară a fost vizitată de un număr record de turiști: 38 de milioane. Două milioane au ajuns și în Piața Maeklog.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite

Cele mai citite pe aceeași temă