Un tânăr din Kenya face artă din obiecte găsite în gropile de gunoi

Gunoiul unora este sursa de inspirație a altora. Este cazul unui tânăr artist din Kenya care își realizează lucrările exclusiv din obiecte găsite în gropile de gunoi sau în pieţele de vechituri. Scopul său este să atragă atenția asupra protejării mediului și să încurajeze oamenii să recicleze mai mult.

25 Iunie 2018, 14:58 |

Asemenea uriași munți de gunoaie se regăsesc împrăștiați prin capitala kenyană Nairobi. O realitate care deranjează simțurile tuturor dar care pentru tânărul Evans Ngure, un artist de 27 de ani, este și o sursă de inspirație.

"Procesul de creaţie începe când merg în diverse locuri să aleg gunoaie, să adun ce cred că-mi trebuie pentru lucrările mele, lucruri pe care le găsesc în diverse gropi de gunoi sau în târguri de vechituri" - Evans Ngure, Junk artist.

Ngure vrea ca prin arta lui să atragă atenția asupra importanței naturii și animalelor. Operele sale sunt foarte apreciate și cea mai recentă expoziție organizată de Institutul Britanic din Nairobi este o colecție de lucrări ce reprezintă trei tipuri de ființe mai puțin luate în seamă de conservaționiști: fluturi, gărgărițe și cocoșei. Fluturii sunt un indicator pentru sănătatea mediului.

"Acolo unde sunt mulţi fluturi natura este îngrijită şi bogată, sunt mulţi copaci şi aer curat, dar când fluturii lipsesc e un semn că acel loc este în pericol" - Evans Ngure, Junk artist.

Evans Ngure crează tot din gunoaie și bijuterii pe care le vinde pe diverse platforme online. Tânărul artist speră ca prin munca lui să inspire și alți oameni să recicleze mai mult și să fie mai atenți cu mediul.

*
ŞTIRILE ZILEI
CELE MAI NOI DIN ACTUALITATE
 
StirileTVR.RO PE FACEBOOK
 
  AZI MAINE
BUCURESTI 4°C 9°C
IASI 4°C 8°C
CLUJ 7°C 9°C
CONSTANTA 7°C 14°C
CRAIOVA 4°C 5°C
BRASOV 6°C 10°C
Vezi toate informatiile meteo
TVR +
Canalul TVR YouTube
ARHIVĂ ȘTIRI