Un tânăr bulgar a fost reținut în Germania, sub acuzația de ucidere a jurnalistei Viktoria Marinova. Poliţia a găsit sângele victimei pe hainele suspectului

10 octombrie 2018, 09:07

Suspectul principal a fost identificat pe baza probelor ADN găsite la locul crimei. Sunt 100% identice. Avea pe haine sângele victimei.

Bărbatul a fost reținut în Germania, lângă Hamburg, și pus sub acuzare pentru viol și crimă.

Este  interogat de justiția germană în vederea extrădării, proces care poate dura de la 2-3 săptămâni la câteva luni.

Mladen Marinov, ministrul de Interne al Bulgariei: „Numele lui este Severin Nadezhdov Krasimirov, născut în 1997 în Ruse, locuieşte în Ruse, chiar lângă locul crimei. E în evidenţele poliţiei pentru o crimă comisă în 2007”.

Sotir Tsatsarov, procuror general al Bulgariei: „Am strâns o mulţime de probe, care ne-au dus la concluzia că această persoană e vinovată”.

Viktoria Marinova a fost bătută, violată și ucisă. Avea 30 de ani, era jurnalist de investigații și, în ultima perioadă, studia fraudele comise cu fonduri europene în Bulgaria – afaceri cu tentacule la cele mai înalte niveluri în stat. Realiza și prezenta o emisiune la televiziunea particulară TVN, din Ruse, și făcea parte din Consiliul de administrație al acesteia.

Boyko Borisov, prim-ministru al Bulgariei: „Le mulţumesc tuturor celor care, cunoscând emisiunile acestei televiziuni şi ale victimei, au afirmat că trebuie să aşteptăm pentru a vedea dacă există o legătură cu crima”.

Corpul jurnalistei a fost găsit într-o zonă cu vegetație abundentă de pe malul Dunării, la Ruse. De două zile, bulgarii aduc acolo lumânări și flori.

Mulți cred că dispariția Victoriei are legătură cu dosarele investigate de ea.

„Sistemul ne ucide şi asta nu mai e o metaforă. Pentru noi a fost clar, dar acum este pentru toată lumea”, a declarat Kristina Nikolaeva, membră a unui grup de protest.

Asasinarea Victoriei Marinova a provocat o undă de șoc în Europa și indignare.

Oficiali de la Bruxelles, organizații internaționale și lideri din alte țări le-au cerut autorităților bulgare să afle cât mai repede adevărul.

_____________________

ACTUALIZARE 10.30 Procurorul general al Bulgariei a confirmat arestarea unui suspect în Germania. Acesta a fost pus sub acuzare pentru violarea și uciderea jurnalistei Viktoria Marinova, transmite Reuters.

ACTUALIZARE 09.07 Principalul suspect în cazul uciderii jurnalistei Viktoria Marinova a fost reţinut, a anunțat miercuri dimineață o televiziune din Bulgaria. Potrivit postului de televiziune NOVA, care au citat surse apropiate anchetei, este vorba despre un bărbat identificat în baza probelor ADN găsite la locul crimei, pe malul Dunării, la Ruse. Suspectul a fost reţinut în Germania, acolo unde  fugit după comiterea crimei.

Suspectul în cazul jurnalistei bulgare Viktoria Marinova a fost identificat ca fiind Severin Krasimirov, un tânăr de 21 de ani. Poliţia ar fi găsit sângele victimei pe hainele sale, conform unor surse citate de site-ul nova.bg, transmite News.ro.

Conform unor informaţii neconfirmate oficial, bărbatul a fugit din Bulgaria pe 7 octombrie pentru a se ascunde în Germania, la mama sa şi tatăl său vitreg, în Stade, un oraş situat în apropiere de Hamburg.

O echipă a postului NOVA a stat de vorbă cu vecinii săi, care au declarat că sunt la curent cu investigaţia poliţiei.

Bărbatul ar fi fugit în Germania la sfatul rudelor, după ce le-a spus ce s-a întâmplat. El a fost detectat de poliţie pe camerele de supraveghere din zona unde Marinova a fost ucisă sâmbătă.

Site-ul bulgar notează că probele ADN prelevate de la locul crimei au coincis 100% cu cele ale suspectului reţinut în Germania.

Viktoria Marinova, prezentatoare TV şi director administrativ la postul regional TVN, a fost bătută, violată şi ucisă. Cadavrul ei a fost găsit aproape de malul Dunării, la Ruse.

Un alt suspect, un bărbat cu cetăţenie română, de origine ucraineană, reţinut marți în acest caz, a fost eliberat aseară de poliția din Ruse.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite

Cele mai citite pe aceeași temă