Un tânăr a pledat vinovat după ce a aruncat un ou spre regele Charles al III-lea

Regele Charles al III-lea lovit de un ou
Regele Charles al III-lea lovit de un ou
13 ianuarie 2023, 15:07

La Tribunalul din Westminster, procurorul de caz a afirmat că Harry Spartacus May şi-a explicat fapta în faţa poliţiştilor care l-au arestat şi chestionat spunând că vizita suveranului în „oraşul sărac” Luton, pe 6 decembrie, era, după părerea lui, „o acţiune de prost gust”.

Prezent la acea audiere, tânărul britanic nu a afişat nicio emoţie deosebită în timpul lecturării faptelor care îi sunt reproşate.

El este judecat pentru tulburarea ordinii publice în timpul acelei vizite a regelui Charles al III-lea, pe durata căreia suveranul britanic s-a întâlnit cu lideri ai oraşului şi reprezentanţi ai unor organizaţii de caritate, deplasându-se apoi şi la un nou templu sikh.

La începutul lunii noiembrie, un alt tânăr britanic, în vârstă de 23 de ani, a fost arestat în York, un oraş din nordul Angliei, după ce a aruncat mai multe ouă spre noul suveran al ţării, în timp ce acesta se plimba prin mulţime şi strângea mâinile oamenilor reuniţi în centrul oraşului, însoţit de soţia lui, Camilla.

Inculpat pentru „comportament ameninţător”, tânărul urmează să compară pe 20 ianuarie în faţa Tribunalului din York.

„Această ţară a fost construită cu sângele sclavilor”, ar fi strigat el înainte să fie arestat de mai mulţi poliţişti, într-o perioadă în care Regatul Unit se confruntă tot mai mult cu trecutul său sclavagist şi colonialist. Suspectul a fost eliberat apoi pe cauţiune.

Regele Charles al III-lea, care a preluat tronul britanic în luna septembrie după moartea reginei Elisabeta a II-a, este mai puţin popular decât era mama lui şi are parte de un început de domnie afectat de dezvăluirile explozive publicate de fiul său cel mic, prinţul Harry, într-un volum de memorii.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite