Un suvenir de la ultimul concert Beatles a reapărut după 55 de ani

The Beatles
The Beatles
12 octombrie 2022, 11:12

Înainte de ultimul lor concert de pe stadionul Candlestick Park din 1966, membrii „Fab Four” John Lennon, Paul McCartney, George Harrison şi Ringo Starr au desenat pe colţul unei mese de restaurant, alături de cântăreaţa folk Joan Baez.

Proprietarul restaurantului, Joe Vilardi, a înrămat imediat suvenirul şi l-a expus în vitrina localului său, însă obiectul de colecţie a fost furat după doar o săptămână.

Preţioasa faţă de masă a dispărut apoi timp de 55 de ani… până la un apel recent din Texas, primit de nepotul lui Vilardi.

„A fost o doamnă care m-a întrebat dacă familia noastră avea un restaurant la San Francisco, iar eu am avut imediat sentimentul că are legătură cu faţa de masă”, a declarat Michael Vilardi pentru AFP. „Fratele său avea faţa de masă, nu ştia ce să facă cu ea şi a păstrat-o în toţi aceşti ani”, a povestit el.

Acesta primise suvenirul ca plată pentru o datorie, a declarat Vilardi. A încercat să-l vândă, dar cum era furat, ar fi putut avea probleme, aşa că sora lui l-a convins să-l dea înapoi.

„Nimeni nu credea că vom vedea vreodată acest obiect, noi toţi am crescut ascultând povestea bunicului meu. Dar niciunul dintre noi nu văzuse vreodată faţa de masă”, a adăugat acesta.

Suvenirul va fi acum scos la licitaţie, unde ar putea ajunge să se vândă pentru 25.000 de dolari, potrivit casei de licitaţii Bonhams. Norocosul cumpărător va putea admira de aproape apusul de soare psihedelic schiţat de John Lennon, portretele schiţate de Paul McCartney şi Joan Baez, precum şi semnăturile lui George Harrison şi Ringo Starr.

Concertul de pe Candlestick Park este considerat ultimul concert oficial al trupei, care şi-a anunţat destrămarea după turneul nord-american.

 

 

sursa Agerpres

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite