Un suspect a fost arestat în cazul coletelor explozive distribuite în SUA unor politicieni democrați sau critici ai președintelui Trump

Suspect arestat în cazul coletelor explozive
Suspect arestat în cazul coletelor explozive
26 octombrie 2018, 21:09

Cesar Sayoc a fost arestat în localitatea Plantation din statul Florida.

Autorităţile i-au confiscat o furgonetă care avea pe geamuri mai multe imagini cu Donald Trump, inclusiv un desen în care preşedintele apare stând în picioare pe un tanc, o inscripţie obscenă împotriva televiziunii CNN – destinatara unuia din coletele explozive – şi o fotografie a lui Hillary Clinton cu o ţintă suprapusă pe faţă.

Conform documentelor publice, suspectul, înregistrat ca alegător republican, a mai fost arestat de multe ori pentru violenţă în familie, furt şi alte infracţiuni.

În unul dintre cazuri, instanţa a consemnat că el a ameninţat cu folosirea unei bombe.

Suspectul are şi un profil în reţeaua Facebook, pe numele Cesar Altieri Randazzo, unde apar fotografii şi înregistrări video cu el la diverse manifestaţii în favoarea preşedintelui Donald Trump.

În reţeaua LinkedIn, Sayoc se prezintă ca promotor, agent artistic şi proprietar de spectacole de divertisment în direct şi student la medicină veterinară.

O uriașă vânătoare a fost declanșată în Statele Unite, după ce mai multe bombe improvizate au fost trimise unor politicieni democrați sau critici la adresa președintelui Donald Trump.

Primul pachet a fost expediat luni și l-a vizat pe miliardarul și filantropul George Soros, un abonat al teoriilor conspiraționiste de extremă dreapta. Ultima țintă a fost actorul Robert de Niro care l-a jignit pe liderul de la Casa Albă, în iunie.

Li s-au expediat colete cu bombe și fostului preşedinte al Statelor Unite, Barack Obama, și fostei șefe a diplomaţiei şi candidată la preşedinţie Hillary Clinton.

Azi au fost descoperite încă 3 pachete suspecte. Unul dintre ele îl viza pe fostul director al serviciilor naționale de informații, John Clapper.

În total, au fost interceptare 13 astfel de pachete, în locuri în care se sortează corespondența.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite

Cele mai citite pe aceeași temă