Un stejar din România, în finala concursului “Arborele anului în Europa”. Cum puteţi vota

Stejarul din Cajvana
Stejarul din Cajvana
7 februarie 2018, 11:56

Se votează online până pe data de 28 februarie, accesând acest link https://www.treeoftheyear.org/ETY-2018/Uvod.aspx. Atunci când votaţi, trebuie să desemnaţi întotdeauna doi candidaţi. În ultima săptămână, 22 – 28 februarie, votarea este secretă şi pe site nu va fi afişat numărul curent de voturi. Rezultatul votului popular va fi anunţat în data de 21 martie, când va avea loc şi festivitatea de premiere, la Bruxelles, la Parlamentul European.

Competiţia este organizată de Environmental Partnership Association (EPA), iar pe site este prezentată şi povestea fiecărui arbore.

Despre stejarul din Cavajna, care are aproape 750 de ani, scrie că “localnicii cred că acest copac datează din timpul marii invazii tătare (1241), când toţi oamenii zonă au murit în luptă. Ei ar fi fost îngropaţi într-o groapă comună, pe locul unde a fost plantat acest stejar. O altă legendă spune că, în 1476, voievodul moldovean Ştefan cel Mare, însoţit de ostaşii săi, s-ar fi odihnit la umbra acestui copac, unde ar fi fost serviţi cu o brânză proaspătă (caş în limba română), de unde numele localităţii Cajvana”.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite