Un spital pentru broaşte ţestoase colaborează cu organizatorii cursei de bărci cu motor din Florida pentru salvarea țestoaselor de mare, a lamantinilor și a delfinilor

Un pui de broască țestoasa, salvat şi botezat după uraganul Ian, a fost eliberat în apele din largul Key West de către experții de la Spitalul de broaște țestoase din Florida Keys și de membrii unei echipe de curse de bărci cu motor, care concurează pentru titlul de campion mondial la acest sport.

26 Noiembrie 2022, 13:03 Știrile TVR |

Ian a fost găsit îngropat în alge de o familie care curăța o rampă de lansare a bărcilor după ce uraganul a atins Key West la sfârşitul lunii septembrie.

Numit după furtună, Ian a fost dus şi îngrijit la Spitalul pentru broaște țestoase din Marathon.

Managerul Spitalului de broaște țestoase a declarat că Ian și alte 14 broaște țestoase de mare tinere au fost eliberate la aproximativ 20 de mile de Key West, în Sanctuarul marin național Florida Keys.

Broaștele țestoase au fost transportate la punctul de eliberare cu barca cu motor care participă la Campionatul Mondial Key West.

Prima unitate veterinară de acest tip din lume, Spitalul de broaște țestoase salvează, reabilitează și readuce țestoasele în mediul natural de peste 30 de ani.

Relația de lungă durată dintre spital și organizatorii cursei de bărci cu motor din Florida Keys a fost construită pe baza unei dorințe reciproce de a proteja țestoasele de mare, lamantinii și delfinii care locuiesc în apele din Keys. Înainte și în timpul fiecărei curse din seria anuală de campionate, organizatorii scanează pista de curse dintr-un elicopter pentru a depista orice viețuitoare marine care s-ar putea afla pe sau în apropierea acesteia.

 

*
ŞTIRILE ZILEI
CELE MAI NOI DIN ACTUALITATE
 
StirileTVR.RO PE FACEBOOK
 
  AZI MAINE
BUCURESTI -1°C 2°C
IASI 0°C 0°C
CLUJ -2°C -1°C
CONSTANTA -1°C -1°C
CRAIOVA -2°C 0°C
BRASOV -5°C -3°C
Vezi toate informatiile meteo
TVR +
Canalul TVR YouTube
ARHIVĂ ȘTIRI