Un spital din Galați a fost dotat cu un aparat modern pentru diagnosticarea pacienților COVID-19

Spitalul de boli infecțioase Galați
Spitalul de boli infecțioase Galați
30 decembrie 2020, 09:16

Aparatul de radiologie a fost achiziționat din fondurile Consiliului Județean Galaţi pentru Spitalul de Boli Infecțioase. Este vorba despre un echipament ultraperformant, în valoare de 1.499.400 de lei, care poate fi folosit și pentru pacienții de COVID-19.

„Spitalul de Boli Infecțioase este unitate medicală suport Covid, astfel că acest aparat performant de radiologie va fi folosit pentru investigarea, diagnosticarea şi monitorizarea tratamentului pacienţilor infectaţi cu noul coronavirus. Noul aparat de radiologie este dotat cu tehnologie de ultimă generaţie, ceea ce înseamnă că acurateţea imaginilor va fi mult mai mare. Mai mult, gradul de iradiere este mult redus. De asemenea, imaginile obţinute pot fi analizate de către medici şi în format digital. În plus, creşte şi gradul de confort al pacienţilor în timpul examinării, dispozitivul fiind dotat cu braţe ajustabile şi masă reglabilă”, a declarat Costel Fotea, președintele Consiliului Județean Galați.

Aparatul a fost montat, iar în prezent este așteptată autorizația de funcționare de la Comisia Națională pentru Controlul Activităților Nucleare.

 

 

 

sursa mediafax

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite