Un şofer urmărit de poliţişti a intrat cu maşina într-un stâlp în centrul Capitalei; consumase alcool şi droguri

14 noiembrie 2021, 12:40

A fost un indiciu clar că şoferul avea motiv să se teamă de un control. Poliţiştii au plecat imediat în urmărirea lui. N-a fost nevoie să meargă prea mult. La nici un kilometru distanţă, bărbatul a fost la un pas sa producă o tragedie.

Purtător de cuvânt Brigada Rutieră Bucureşti, Andra Arsintescu: Conducătorul a fost testat cu aparatul alcooltest, rezultatul fiind de 0,99mg/l în aerul expirat. Totodată, acesta a fost testat şi cu aparatul Drugtest, rezultatul fiind pozitiv pentru consumul de o substanţă.

Cocaina este substanţa depistată în sânge.

Tânărul va fi cercetat penal pentru conducere sub influenţa băuturilor alcoolice şi a drogurilor, infracţiune care se pedepseşte cu închisoare de la unu la 5 ani. Insuficient, spun multe voci, pentru a-i descuraja pe astfel de şoferi.

Din fericire, bulevardul Magheru nu era aglomerat la momentul întâmplării, dar sunt câteva lucruri pe care şoferii le pot face dacă observă un comportament neadecvat la volan.

De câţiva ani, România se afla pe primul loc în Europa la numărul de victime din accidente rutiere. Dacă ne referim doar la şoferii băuţi sau drogaţi, numărul celor prinşi în trafic e mai mult decât dublu anul acesta faţă de 2020.

 

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite