Un şofer a fost aproape să cadă cu autoturismul în Dunăre, după ce drumul s-a surpat

Un şofer a fost aproape să cadă cu autoturismul în Dunăre / ISU Giurgiu
Un şofer a fost aproape să cadă cu autoturismul în Dunăre / ISU Giurgiu
3 iulie 2022, 16:07

Șoferul a reuşit să iasă la timp din maşină şi, cu ajutorul oamenilor care îşi petreceau timpul liber în zonă, să lege maşina cu o chingă de un copac şi să solicite sprijinul autorităţilor.

Un autoturism a fost în pericol să cadă în apa Dunării, după ce malul s-a surpat, în timp ce conducătorul auto se deplasa într-o zonă împădurită, în apropierea plajei Gostinu. Şoferul a ieşit imediat din maşină şi, ajutat de oamenii din jur, a legat maşina cu o chingă de un copac, pentru a evita alunecarea în fluviu şi a solicitat ajutorul autorităţilor„, se arată într-un comunicat de presă, emis duminică de ISU Giurgiu.

La faţa locului s-au deplasat pompierii din cadrul Detaşamentului Giurgiu, cu o descarcerare şi o autospecială de stingere dotată cu accesorii specifice pentru astfel de cazuri.

Aceştia au fost sprijiniţi de un buldoexcavator, pus la dispoziţie de Primăria Gostinu care a tras maşina din zona respectivă.

Deocamdată, autorităţile nu au putut oferi informaţii cu privire la drumul pe care a fost evitată tragedia, respectiv dacă acesta este drum judeţean, naţional, comunal sau este un drum improvizat, folosit de localnici.

ISU Giurgiu recomandă cetăţenilor să aibă grijă în momentul în care se deplasează cu autoturismele pe drumuri înguste, aproape de malul apelor pentru că există pericolul ca acestea să cedeze din cauza greutăţii.

De asemenea, conducătorii auto sunt sfătuiţi să fie atenţi unde îşi parchează autoturismele, atât pentru siguranţa acestora, dar şi pentru a nu bloca drumul de acces, iar autospecialele de pompieri să poată interveni.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite