Un sfert dintre copiii României trăiesc în sărăcie. O arată raportul făcut de organizația Salvați Copiii și Avocatul Poporului

19 noiembrie 2019, 20:58

Pentru aceasta familiile din județul Neamț, fiecare zi este un chin. Reușesc cu greu să supraviețuiască și să pună ceva pe masă.  Trăiesc într-o casă cu două camere și  fac eforturi uriașe să își trimită copiii la școală.

În România, sute de mii de alte familii împărtășesc aceeași soartă. Un raport recent făcut de organizația Salvați Copiii și Avocatul Poporului arată cifrele dezastrului. Peste 900 de mii de copii din totalul de 3,7 milioane, trăiesc în sărăcie lucie.

Raportul mai arată că 150 de mii de copii merg seara la culcare flămânzi, 30 de mii de copii din ciclul primar sau gimnazial au abandonat școala în 2017-2018 , 15 mii au fost abuzați de familii anul trecut și 1200 de bebeluși până într-un an au murit deși ar fi putut să fie salvați.

Deși legea permite ca Avocatul Poporului să reprezinte în instanță astfel de cazuri, până acum nu s-a întâmplat acest lucru.

La ora actuală, România alocă puțin peste 4 la sută din PIB pentru sănătate și în jur de 3 procente pentru educație. Asta în timp ce în țările din Europa media este de 7 la sută.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite