Un senator nigerian și soția sa, acuzați de trafic de copii pentru prelevarea organelor

Copii defavorizați în Africa
Copii defavorizați în Africa
24 iunie 2022, 16:24

Ike Ekweremadu, în vârstă de 60 de ani, și soția sa Beatrice Nwanneka Ekweremadu, în vârstă de 55 de ani, au fost acuzați că au aranjat răpirea unui băiat în vederea exploatării, și anume recoltarea de organe, a spus poliția. Ei au fost duși joi la Curtea Magistraţilor Uxbridge, din vestul Londrei.

Ekweremadu este senator al opoziției în statul sudic Enugu și, de asemenea, fost vicepreședinte al Senatului.

Ekweremadu a negat acuzaţiile cu privire la traficul de persoane, a transmis The Guardian. El a spus că în niciun moment nu a aranjat transportul unei persoane cu intenţia de a o exploata. Și soţia lui, de profesie contabilă, a negat acuzaţiile.

Ancheta a fost lansată de echipa de criminalistică a Poliţiei Metropolitane după ce detectivii au fost alertaţi cu privire la potenţiale infracţiuni în temeiul legislaţiei moderne privind sclavia, în luna mai.

Acuzaţiile se referă la presupusa activitate desfăşurată între 1 august 2021 şi 5 mai 2022.

”Recoltarea organelor este o problemă enormă în Nigeria. Aceasta este prima urmărire penală din Marea Britanie de care am auzit”, a spus Debbie Ariyo, directorul executiv al organizaţiei caritabile Africans Unite Against Child Abuse.

Un raport Interpol de anul trecut a constatat că traficul pentru prelevarea organelor constituie preocupare deosebită în nordul şi vestul Africii, unde comunităţile sărace şi populaţiile strămutate sunt expuse unui risc mai mare de exploatare.
Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite