VIDEO TELEJURNAL

Un senator era să fie trimis la o conferinţă pentru drepturile femeilor. Motivul: în Comisia pentru Egalitatea de Şanse sunt doar bărbaţi

Senatul, la un pas să cadă în ridicol pe plan internaţional. La un eveniment european dedicat emancipării sociale şi economice a femeii, senatorii au fost pe punctul să trimită un bărbat. Motivul? Din comisia senatorială de egalitate de şanse NU FACE PARTE NICIO FEMEIE. Situaţia jenantă a fost sesizată de Gabriela Creţu şi a provocat discuţii savuroase în Biroul Permanent.

09 Martie 2017, 21:12 (actualizat 09 Martie 2017, 21:33) |
Un bărbat pentru emanciparea femeii
EMBED VIDEO LINK CU VIDEO
Embed:
Link:

Reuniunea internaţională, organizată de Parlamentul European, are tema Emanciparea economică: să acţionăm împreună! Din partea Camerei Deputaţilor a participat şefa Comisiei pentru Egalitate de Şanse. La Senat, lucrurile au luat o turnură hilară: a fost selectat senatorul Gabi Ionaşcu. În Comisia pentru Egalitatea de Şanse sunt numai bărbaţi. Spiritele s-au încins în Biroul Permanent.

Gabriela Creţu: Colegul nostru care se duce o să se simtă foarte ciudat, o importantă feministă ar trebui să susţină acolo. Pentru că altfel o să cădem puţin în ridicol.

Niculae Bădălău: Da. Eu am văzut agenda, femeile.... Adevărul este că sunt teme numai pentru femei. Ţineţi să se ducă un bărbat sau...

Din sală: Da, din păcate, în comisie sunt doar bărbaţi.

Traian Băsescu: Nu este posibil, chiar ne facem de râs. Şi voi, ce făcurăţi acolo?

Niculae Bădălău: Probabil nu s-a ştiut că este o temă, că este, de fapt, o reuniune a femeilor. Va fi singurul bărbat.

În final s-a găsit soluţia: a plecat la Bruxelles Iuliana Scântei, vicepreşedinte al Senatului.

La reuniunea organizată de Parlamentul European s-au căutat soluţii pentru combaterea discriminării femeilor în priviţa salarizării, pentru îmbunătăţirea accesului lor în funcţii de conducere în mediul de afaceri, dar şi în politică. Cauza femeilor a fost susţinută în special de doamne parlamentar, dar au existat şi câţiva domni la această reuniune.

ŞTIRILE ZILEI
CELE MAI NOI DIN POLITIC
 
StirileTVR.RO PE FACEBOOK
 
  AZI MAINE
BUCURESTI 15°C 16°C
IASI 11°C 14°C
CLUJ 8°C 11°C
CONSTANTA 12°C 12°C
CRAIOVA 12°C 12°C
BRASOV 8°C 12°C
Vezi toate informatiile meteo
TVR +
Canalul TVR YouTube
ARHIVĂ ȘTIRI