Un senator era să fie trimis la o conferinţă pentru drepturile femeilor. Motivul: în Comisia pentru Egalitatea de Şanse sunt doar bărbaţi

9 martie 2017, 21:12

Reuniunea internaţională, organizată de Parlamentul European, are tema Emanciparea economică: să acţionăm împreună! Din partea Camerei Deputaţilor a participat şefa Comisiei pentru Egalitate de Şanse. La Senat, lucrurile au luat o turnură hilară: a fost selectat senatorul Gabi Ionaşcu. În Comisia pentru Egalitatea de Şanse sunt numai bărbaţi. Spiritele s-au încins în Biroul Permanent.

Gabriela Creţu: Colegul nostru care se duce o să se simtă foarte ciudat, o importantă feministă ar trebui să susţină acolo. Pentru că altfel o să cădem puţin în ridicol.

Niculae Bădălău: Da. Eu am văzut agenda, femeile…. Adevărul este că sunt teme numai pentru femei. Ţineţi să se ducă un bărbat sau…

Din sală: Da, din păcate, în comisie sunt doar bărbaţi.

Traian Băsescu: Nu este posibil, chiar ne facem de râs. Şi voi, ce făcurăţi acolo?

Niculae Bădălău: Probabil nu s-a ştiut că este o temă, că este, de fapt, o reuniune a femeilor. Va fi singurul bărbat.

În final s-a găsit soluţia: a plecat la Bruxelles Iuliana Scântei, vicepreşedinte al Senatului.

La reuniunea organizată de Parlamentul European s-au căutat soluţii pentru combaterea discriminării femeilor în priviţa salarizării, pentru îmbunătăţirea accesului lor în funcţii de conducere în mediul de afaceri, dar şi în politică. Cauza femeilor a fost susţinută în special de doamne parlamentar, dar au existat şi câţiva domni la această reuniune.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite