Un sat din Alba a fost acoperit în întregime de ape. Viitura a atins 3 metri înălţime. Oamenii şi-au luat copiii și s-au refugiat în locuri sigure. A fost prăpăd și în Bistrița-Năsăud

24 iunie 2020, 21:03

În judeţul Alba, în mai puţin de 30 de minute, un sat întreg, Sânmiclăuș, a fost acoperit de ape. Un pârâu care a atins cote istorice a ieşit din albie.

Potrivit localnicilor, viitura a atins şi 3 metri înălţime. Oamenii şi-au luat copiii și s-au refugiat în locuri sigure.

Chiar şi când apele s-au mai retras, oamenii au rămas în alertă şi au stat de veghe, pentru ca o nouă viitură să nu îi ia prin surprindere.

În Bistrița-Năsăud, sute de gospodării din peste 20 de localități au fost inundate. Cel mai rău a fost la Rodna, unde pâraiele pe care în mod normal localnicii le trec la pas au devenit extrem de periculoase. Oamenii au fost evacuaţi.

Localnicii care nu au avut unde să se adăpostească au fost cazați în spații amenajate de Comitetul Local pentru Situații de Urgență Rodna.

Nici astăzi apa unuia dintre pârâurile care a provocat viitura nu s-a retras în albie.

100 de case au fost afectate de inundații în Rodna. Pe imagini filmate cu drona se vede şi o alunecare de teren pe versantul de deasupra caselor.

Pământul a luat-o la vale și în comuna Măgura Ilvei. Un mal a deviat cursul unui pârâu care acum curge prin grădinile și casele oamenilor.

Mulți localnici și-au văzut gospodăriile distruse. Mai recuperează ce pot după revărsarea apei.

Autoritățile locale intervin cu utilaje pentru a restabili cursurile de apă și pentru a reface măcar provizoriu drumurile afectate de viituri.

Nici oamenii din Caraş-Severin nu au nicio clipă de linişte din cauza ploilor. Marți seară, potopul s-a abătut asupra comunei Teregova.

Viiturile au blocat drumul de acces în localitate, iar puhoaiele au decopertat un drum județean pe o lungime de aproape jumătate de kilometru.

La Sibiu, o fetiţă de 5 ani a fost luată de apele învolburate ale râului Cibin. Zeci de pompieri au fost chemaţi pentru a da de urma fetei. Unii de la mal, alţii dintr-o barcă pneumatică. Ore întregi s-au luptat cu apele învolburate, până când au fost nevoiţi să se întoarcă la mal din cauza întunericului.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite