Un rus a deschis focul într-un birou de înrolare din Siberia și a împușcat un comandant militar. Proteste radicale au avut loc în mai multe centre de recrutare din Rusia

Atac armat într-un centru de recrutare militară din regiunea Irkuțk Siberiadin
Atac armat într-un centru de recrutare militară din regiunea Irkuțk Siberiadin
26 septembrie 2022, 10:02

Într-o înregistrare video apărută pe rețelele de socializare se vede cum un bărbat rus care a deschis focul și l-a împușcat pe comandantul militar într-un centru de recrutare din orașul Úst-Ilimsk din regiunea Irkutsk, după cum relatează jurnalistul Andrew Roth, corespondentul The Guardian în Moscova. Comandantul militar era șeful comitetului local de recrutare.

Informațiile în privința stării comandantului medical sunt contradictorii. Potrivit agenției ruse de presă TASS, comisarul militar se află la terapie intesivă, dar adjunctul ministrului de Interne de la Kiev Anton Gheraşcenko a anunțat pe Twitter că acesta a decedat. El a precizat că atacatorul se numește Ruslan Zinin și are 25 de ani. Comandantul militar ucis se numește Alexandr Yeliseev. Igor Kobzev, guvernatorul regiunii Irkutsk, a declarat că militarul rănit în atacul armat de la biroul militar de înrolare din Ust-Ilimsk este în viață, dar în stare gravă, potrivit Nexta Tv.

Potrivit The Guardian, un tânăr rus l-a împușcat pe comandantul militar local din orașul siberian după ce i-a spus că va refuza să lupte în războiul din Ucraina.

Bărbatul, îmbrăcat în costum de camuflaj, a tras cel puțin trei focuri în oficial de la mică distanță, în timp ce alți potențiali recruți pentru invazia rusă fugeau din încăpere.

„Nimeni nu va pleca nicăieri”, ar fi spus atacatorul cu câteva momente înainte de a deschide focul, a declarat un martor pentru publicația Baikal People. Înainte de asta, comandantul îi adunase pe bărbați și le ținuse un discurs de încurajare privind plecarea la război.

 

 

Protestele din Rusia se radicalizează treptat. Mediazona, citată de Nexta TV, estimează că, din februarie, au avut loc 54 de atacuri asupra birourilor și administrațiilor de înrolare militare din diferite regiuni, dintre care 17 în ultimele cinci zile. Fotografia arată biroul de înrolare din Nijnevartovsk.

Un incendiu a avut loc la biroul militar de înregistrare și înrolare din Uriupinsk. Piromanul reținut s-a dovedit a fi naționalistul rus Mihail Filatov. acesta a declarat că, prin gestul său, a vrut să-și arate atitudinea față de război.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite