Un român este internat, în stare critică, într-un spital din Londra, după ce un șofer a intrat cu mașina pe trotuar

26 februarie 2017, 17:22

Presa britanică vorbeşte de 5 victime, printre care un bărbat de 25 de ani, în stare critică. Ministerul Afacerilor Externe monitorizează situaţia. Ce ştim acum e că un şofer a intrat într-un grup de pietoni, apoi s-a oprit cu maşina într-un zid. A încercat să fugă, dar a fost urmărit chiar de unul dintre bărbaţii pe care îi lovise, apoi a fost prins de poliţie. Din primele informaţii, şoferul era băut, iar fapta lui pare să fie deliberată.

Nou comunicat al MAE: „Potrivit informațiilor oficiale transmise, până în prezent, de autorităţile locale britanice, o persoană de cetăţenie română a fost implicată în accident. Aceasta este internată, în stare critică, la spitalul King’s College London. Un reprezentant al misiunii diplomatice s-a deplasat la spitalul la care au fost internate victimele incidentului, pentru a oferi asistență cetăţeanului român rănit, precum şi pentru a verifica dacă şi alţi cetăţeni români au fost implicaţi în accident. Totodată, reprezentanţii misiunii diplomatice române au efectuat demersuri pentru notificarea familiei cetăţeanului român. Misiunea diplomatică rămâne  în legătură cu autorităţile locale si cu unitatea medicală în care au fost internaţi răniţii, fiind pregătită să acorde asistenţă consulară în funcţie de necesităţi”.


MAE transmite într-un comunicat: „Ambasada României la Londra are în atenţie incidentul produs în dimineaţa zilei de 26 februarie 2017, în care o maşină a intrat într-o mulţime de pietoni, în Bellingham, Londra. Misiunea diplomatică română a întreprins, în regim de urgenţă, demersuri pe lângă autorităţile locale, în vederea obţinerii unor informaţii suplimentare cu privire la cetăţenia victimelor şi cauzele producerii accidentului. Până în acest moment, la nivelul misiunii diplomatice române nu au fost primite solicitări de asistenţă consulară din partea unor cetăţeni români afectaţi de acest incident. Ambasada României la Londra monitorizează situaţia, fiind pregătită să acorde asistenţă consulară”.

Un bărbat a fost arestat duminică dimineața, fiind bănuit de șofat periculos și în stare de ebrietate, după ce a rănit cinci persoane în sud-estul Londrei, a anunțat poliția, informează DPA, citată de Agerpres.

Poliția metropolitană a transmis că mașina condusă de bărbat a lovit mai mulți trecători înainte de a se izbi de un zid în zona Bellingham, în jurul orei locale 8 am (08:00 GMT).

Patru bărbați și o femeie, cu vârste între 25 și 46 de ani, au primit îngrijiri medicale ca urmare a rănilor suferite. Trei persoane sunt în stare critică. Șoferul a fost tratat pentru o rană la cap, a anunțat poliția.

Potrivit Xinhua, incidentul a fost „un accident de trafic, neavând legătură cu terorismul”.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite