Un român din Marea Britanie arată că autocolantul pe care scrie „votat” poate fi dezlipit și pus în dreptul altui candidat

6 noiembrie 2019, 18:22

Este concluzia unui român stabilit la Londra, după ce a făcut un experiment care, în opinia lui, arată cât de ușor poate fi fraudat votul prin corespondență la alegerile prezidențiale. Bărbatul s-a filmat în timp ce a dezlipit autocolantul cu mențiunea „votat” și l-a lipit în dreptul altui candidat. Și-a însoțit posatrea cu un comentariu ironic.

După ce a văzut imaginile, preşedintele Autorităţii Electorale Permanente a făcut la rândul său o demonstrație ca să arate că autocolantul nu poate fi dezlipit fără ca buletinul de vot să fie deteriorat.

Șeful autorității spune că buletinele de vot sunt deschise prin aceeași procedură ca și în țară. Opt persoane asistă la deschiderea plicurilor și totul este filmat. Românii din străinătate au început să voteze anticipat, prin corespondenţă, pentru turul al doilea al alegerilor prezidenţiale.

Votul lor va fi validat doar dacă au optat pentru unul din cei doi candidaţi care vor ajunge în acea etapă. În caz contrar, buletinul de vot va fi anulat.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite

Cele mai citite pe aceeași temă