Un român de 51 de ani a dispărut în timp ce se afla cu familia la Istanbul, într-o excursie organizată de o agenție de turism

3 septembrie 2018, 19:56

Ioana Dima şi-a văzut soţul ultima dată joia trecuta, la intrarea în Palatul Topkapi, unul din cele mai vizitate obiective turistice din Turcia. El a ales să viziteze palatul individual, fără ghid și fără să stea cu familia sau cu grupul cu care venise în Turcia.

„În palat, noi nu ne-am întâlnit deloc cu el cât timp a durat vizita, deşi ne-am tot uitat după el. Nu ne-am îngrijorat la început, pentru că spaţiul este foarte mare acolo. Abia la ieşire ne-am dat seama că ceva s-ar fi putut întâmpla, pentru că nu a apărut la poartă, acolo unde ne-am întâlnit cu toţii din grup”, spune Ioana Dima.

Bărbatul nu avea un telefon care să funcţioneze pe teritoriul Turciei, astfel că nimeni nu a putut lua legătura cu el. Familia nu crede ca s-ar fi putut rătăci. Se gândește chiar la răpire, deși bărbatul nu avea bani sau bunuri de valoare asupra sa.

(w500) Român dis

Familia a anunțat imediat dispariţia, atât la Consulatul României, cât şi la Poliţia din Istanbul, dar autoritățile i-au comunicat că trebuie să treacă 24 de ore pentru a începe o anchetă. Abia a doua zi, soția a declarat dispariţia în mod oficial, cu o declaraţie scrisă.

Oana Darie, purtător de cuvânt, Ministerul Afacerilor Externe:  „Reprezentanţii Consulatului au întreprins, în regim de urgenţă, demersuri pe lângă autorităţile locale pentru obţinerea de informaţii suplimentare. De asemenea, un consul a însoţit familia cet ro la secţia de poliţie din apropierea obiectivului turistic pentru a oferi date suplimentare cu privire la persoana dispărută şi pentru a obţine informaţii actualizate cu privire la stadiul demersurilor de căutare.”

Agenția de turism care a organizat excursia în Istanbul a ajutat rudele.

Și Poliția din Ploiești s-a implicat în acest caz.

Până acum, familia nu a primit nicio informaţie nouă cu privire la bărbatul dispărut sau despre ancheta autorităţilor turce.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite