Un român este internat cu malarie la Spitalul de Boli Infecțioase din Iași. S-a întors din Camerun la sfârșitul lunii iulie și a fost tratat mai întâi pentru viroză

112 SMURD
112 SMURD
19 august 2022, 16:49

Când a revenit în țară, bărbatul s-a simțit rău, având simptome de viroză respiratorie, și a mers la medicul de familie, care i-a prescris tratament simptomatic. Pentru că starea nu i s-a îmbunătățit, bărbatul a mers la spitalul din Pașcani, unde a fost internat până ieri, când a fost transferat la Iași.

Bărbatul avea cefalee intensă, febră 38 cu 8 grade Celsius și dureri musculare.

În urma unei prime discuții cu medicul de gardă, aflând că pacientul a revenit de curând dintr-o zonă endemică (chiar dacă a efectuat profilaxia pentru malarie) i s-au prelevat de urgență analize în cadrul laboratorului de analize medicale al spitalului pentru malarie, iar rezultatul a fost pozitiv.

Acum, bărbatul urmează tratamentul pentru malarie și este stabil hemodinamic. Acesta nu va fi externat înainte de a fi complet restabilit, pentru că boala are o evoluție impredictibilă.

Medicii spun că el a ajuns la timp la Spitalul Clinic de Boli Infecțioase ”Sf. Parascheva” din Iași, deoarece complicațiile malariei sunt grave: malaria cerebrală, insuficiență multiplă de organ, cu evoluție nefavorabilă.

 

 

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite

Cele mai citite pe aceeași temă