Un român căutat de agenţii FBI de aproape 9 ani a fost prins de poliţiştii din Bucureşti și este cercetat prin control judiciar, după ce inițial s-a predat singur

Un român căutat de autoritățile din Statele Unite pentru mai multe infracțiuni, printre care înşelăciuni prin mijloace informatice, spălare de bani şi falsificare de paşapoarte, a fost prins miercuri. Prezentat la instanță, judecătorul a decis ca până la sosirea întregii documentații de la FBI cetățeanul român poate fi cercetat prin control judiciar. Totuși, timp de 4 zile, conform surselor judiciare, bărbatul nu a mai figurat ca fiind urmărit. Acest lucru s-a aflat după ce Dumitru Daniel Bosogioiu s-a predat poliției la 12 august și a fost eliberat de instanță, care nu găsit motiv să îl rețină. Apoi, însă, americanii au reintrodus alerta internațională în cazul său. Autorităţile americane ofereau o recompensă de 750 de mii de dolari pentru cei care ar fi ajutat la capturarea suspectului.

26 August 2021, 17:14 (actualizat 26 August 2021, 20:52) Știrile TVR |

Pe 14 august, Dumitru Daniel Bosogioiu s-a prezentat la secția 4 poliție după ce a aflat ca este urmărit internațional. A fost prezentat Curții de Apel, dar, între timp, semnalarea internațională pe numele său a fost retrasă,  așa că judecătorii nu au avut motiv să îl rețină.

Prinderea lui Dumitru Bosogioiu, dat în urmărire în 2012 de FBI pentru infracțiuni informatice și alte încălcări ale legii, s-a realizat prin prezența de spirit a unei funcționare de la biroul 2 de Evidența Polulației din sectorul 1. Bosogioiu se dusese la instituția respectivă pentru a-și schimba buletinul. După ce i-a introdus datele în calculator, funcționara a descoperit că este căutat și a anunțat poliția. Între timp, FBI reintrodusese semnalarea internațională pe numele său.

Bărbatul a mers să își schimbe buletinul știind că nu mai era urmărit de americani. Și acest lucru l-a declarat și astăzi în fața instanței.

Conform surselor judiciare, pe data de 14 august, bărbatul s-a dus la secția 4 și a anunțat că se predă în vederea extrădării. Dus la instanță, judecătorii au constatat că, deși în România figura ca urmărit internațional, americanii retrăseseră semnalarea în privința lui. Aceasta a fost reintrodusă pe 18 august și bărbatul a fost reținut ieri.

Extrădarea lui, spune avocatul Adrian Cuculis, nu e de la sine înțeleasă.

Dumitru Bosogioiu este acuzat de spălare de bani, fals în documente, contrabandă cu produse contrafăcute și infracțiuni informatice. Pentru informații care să ducă la prinderea bărbatului, FBI a fixat o recompensă de 750.000 de dolari. Până acum, nimeni nu a putut să ne lămurească dacă acei bani ar trebui să revină angajatei de la biroul de Evidența Populației sau nu.

Astăzi, Instanța Curții de Apel a decis că bărbatul poate fi cercetat prin control judiciar, deoarece și-a arătat disponibilitatea de a fi cercetat și nu s-a sustras urmăririi.

ŞTIRILE ZILEI
CELE MAI NOI DIN ACTUALITATE
 
StirileTVR.RO PE FACEBOOK
 
  AZI MAINE
BUCURESTI 2°C 1°C
IASI 2°C 2°C
CLUJ 3°C 2°C
CONSTANTA 9°C 4°C
CRAIOVA 2°C 2°C
BRASOV 2°C 0°C
Vezi toate informatiile meteo
TVR +
Canalul TVR YouTube
ARHIVĂ ȘTIRI