CORESPONDENȚĂ DIN ITALIA

Un român a fost torturat de polițiști italieni, într-o secție din Verona. Cinci dintre ei au fost arestați în urma abuzurilor comise. Informații cu puternic impact emoțional!

Tortură într-o secție de poliție din Verona. Cinci polițiști italieni au fost arestați în urma abuzurilor comise asupra mai multor persoane, printre care și un român. Ancheta a început anul trecut și a durat 8 luni. Alți 17 agenți sunt cercetați în acest caz. O relatare de la Alberta Forgiarini. Informații cu puternic impact emoțional!

07 Iunie 2023, 20:16 (actualizat 07 Iunie 2023, 23:19) Știrile TVR |

Cercetările au început vara trecută, în urma unei interceptări telefonice, în care un agent se lăuda iubitei lui că a „pus la punct" o persoană, lovind-o în repetate rânduri.

Investigațiile au scos la iveală faptul că, în cel puțin șapte ocazii, polițiștii de la intervenții au torturat mai multe persoane, mare parte străini și oameni ai străzii.

Printre victime se numără și un român care a depus plângere. El a povestit în presa din Italia că a fost lovit cu brutalitate fără motiv, obligat să urineze în celulă, apoi a fost aruncat la pământ și folosit drept cârpă.

Nicolae Deju, victimă: Am rămas cu probleme la ochi, pentru că mi-au dat cu mai multe substanțe: spray lacrimogen, spray paralizant și spray cu narcotice.

  • Ovidiu Gae, prietenul victimei: Polițiștii s-au dus direct la el, mie mi-au cerut actele, le-am arătat pașaportul și m-au lăsat să plec.
  • Reporter: Și de ce s-au luat de Nicolae?
  • Ovidiu Gae, prietenul victimei: Nu știu!
  • Reporter: Și când l-ai revăzut?
  • Ovidiu Gae, prietenul victimei: A doua zi.
  • Reporter: Se simțea rău?
  • Ovidiu Gae, prietenul victimei: Foarte rău!

Alberto Sperotta, reprezentant organizaţie caritabilă: Nicolae e cea mai liniștită persoană din lume! Este român, deci comunitar, încearcă să lucreze, și o face când poate. Așadar, faptul că ar fi putut fi supus unor astfel de violențe ne îngrijorează foarte mult.

În urma dovezilor strânse, 4 agenți și un inspector ai secției din Verona au fost arestați.

17 polițiști sunt cercetați, iar alți 23 au fost mutați de la intervenții la birouri, suspectați că ar fi știut de abuzuri și nu le-au raportat.

*
ŞTIRILE ZILEI
CELE MAI NOI DIN ACTUALITATE
 
StirileTVR.RO PE FACEBOOK
 
  AZI MAINE
BUCURESTI 30°C 25°C
IASI 20°C 21°C
CLUJ 21°C 20°C
CONSTANTA 27°C 23°C
CRAIOVA 28°C 24°C
BRASOV 21°C 19°C
Vezi toate informatiile meteo
TVR +
Canalul TVR YouTube
ARHIVĂ ȘTIRI