Un restaurant din Berlin le oferă clienților verdețuri din recolta proprie, culeasă din ghivecele de pe pereți

24 februarie 2018, 10:34

În capitala germană, la mică distanţă de celebrul turn de televiziune din Alexanderplatz, e un local care ar putea fi mai degrabă confundat cu un magazin horticol. Pe pereţi e plin de ghivece în care cresc chiar salatele care le vor fi oferite clienţilor.

Proprietarii vorbesc de „fermă” pentru că aceste ghivece nu sunt unele obişnuite. Nu se folosesc niciun fel de pesticide. Dar recolta rapidă este asigurată de aşa-numita agricultură hidroponică: un sistem prin care apa, cu nutrienţi adăugaţi, este permanent recirculată pe la rădăcini, care nu stau în pământ.

Gândiţi-vă la un fel de multivitamine pentru plante. Dar sunt stimulente artificiale, sunt pur şi simplu substanţele de care au nevoie pentru a creşte: azot, fosfor, potasiu şi altele, toate în cantităţi echilibrate.

Micul restaurant berlinez nu poate creşte chiar toate plantele din care îşi face salatele. Pentru ce nu cultivă, are furnizori certificaţi din apropiere.

Ferma de oraş e un concept din ce în ce mai popular în Germania, cam cum creşteau şi românii zarzavaturi şi verdeaţă pe balcon, dar cu tehnologii moderne.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite