Un raport scoate la iveală abuzuri fizice și psihologice la o școală de balet de elită din Berlin

Balet
Balet
15 mai 2020, 12:26

Autoritatea pentru educaţie din Berlin a numit o comisie independentă în februarie pentru a analiza acuzaţiile – lansate iniţial anonim – împotriva Staatliche Ballettschule Berlin.

În raportul său preliminar, comisia a declarat că este de părere că „starea de bine a copiilor are de suferit în urma abuzurilor de natură fizică şi psihologică, a neglijării emoţionale, a lipsei de acordare a asistenţei medicale şi a neglijării datoriei de îngrijire şi supraveghere a elevilor”.

Experţii au vorbit sau au schimbat e-mail-uri cu 108 elevi, părinţi şi profesori în cadrul evaluării lor şi au fost contactaţi de peste 200 de persoane.

Raportul detaliază agresiunile şi violenţele de natură fizică şi psihologică comise asupra copiilor, printre acestea remarcându-se insultele, comentariile răutăcioase la adresa aspectului şi a performanţelor elevilor sau cele cu tentă sexuală.

Un raport anterior al unei comisii de experţi descoperise existenţa unei adevărate „culturi a fricii” la această şcoală de balet.

Ambele comisii îşi vor prezenta concluziile finale în toamnă.

Directorul general şi cel artistic al şcolii au fost concediaţi după ce au apărut pentru prima dată acuzaţiile. Cei doi au respins însă acuzaţiile, calificându-le drept „defăimătoare şi false.”

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite