Un raport scoate la iveală abuzuri fizice și psihologice la o școală de balet de elită din Berlin

Un raport preliminar care detaliază abuzurile comise asupra elevilor la o şcoală de balet de elită din Berlin a intensificat criticile la adresa mediului profesoral şi a metodelor de predare, informează DPA, preluată de Agerpres.

15 Mai 2020, 12:26 (actualizat 15 Mai 2020, 13:07) |
Balet / FOTO: http://ballettschule-berlin.de/

Autoritatea pentru educaţie din Berlin a numit o comisie independentă în februarie pentru a analiza acuzaţiile - lansate iniţial anonim - împotriva Staatliche Ballettschule Berlin.

În raportul său preliminar, comisia a declarat că este de părere că "starea de bine a copiilor are de suferit în urma abuzurilor de natură fizică şi psihologică, a neglijării emoţionale, a lipsei de acordare a asistenţei medicale şi a neglijării datoriei de îngrijire şi supraveghere a elevilor".

Experţii au vorbit sau au schimbat e-mail-uri cu 108 elevi, părinţi şi profesori în cadrul evaluării lor şi au fost contactaţi de peste 200 de persoane.

Raportul detaliază agresiunile şi violenţele de natură fizică şi psihologică comise asupra copiilor, printre acestea remarcându-se insultele, comentariile răutăcioase la adresa aspectului şi a performanţelor elevilor sau cele cu tentă sexuală.

Un raport anterior al unei comisii de experţi descoperise existenţa unei adevărate "culturi a fricii" la această şcoală de balet.

Ambele comisii îşi vor prezenta concluziile finale în toamnă.

Directorul general şi cel artistic al şcolii au fost concediaţi după ce au apărut pentru prima dată acuzaţiile. Cei doi au respins însă acuzaţiile, calificându-le drept "defăimătoare şi false."

*
ŞTIRILE ZILEI
CELE MAI NOI DIN ACTUALITATE
 
StirileTVR.RO PE FACEBOOK
 
  AZI MAINE
BUCURESTI 18°C 17°C
IASI 16°C 13°C
CLUJ 12°C 9°C
CONSTANTA 11°C 15°C
CRAIOVA 17°C 16°C
BRASOV 13°C 14°C
Vezi toate informatiile meteo
TVR +
Canalul TVR YouTube
ARHIVĂ ȘTIRI