Un raport despre tranziția către vehiculele electrice va fi lansat azi. Autoturismele noi vândute cu combustie internă, eliminate din anul 2035

Masină electrica
Masină electrica
13 decembrie 2022, 08:56

Potrivit organizatorilor, în cadrul evenimentului se va discuta despre provocările ridicate de achiziţionarea vehiculelor electrice, despre infrastructura de încărcare şi modificările preconizate pe piaţa muncii în contextul ţintei asumate la nivel european, dar şi despre eliminarea autoturismelor şi camionetelor noi vândute cu combustie internă, din anul 2035.

Datele Eurostat arată că România avea, înainte de pandemie, cea de-a cincea cea mai mare industrie auto ca număr de persoane ocupate, după Germania, Franţa, Polonia şi Cehia, cu aproximativ 180.000 de angajaţi, dar ajunge la 283.000 de angajaţi dacă se iau în considerare şi reţelele de vânzări şi service.

Studiul oferă câteva coordonate preliminare pentru estimarea impactului schimbărilor tehnologice asupra industriei, dar recomandă și realizarea unor analize detaliate împreună cu companiile din sector. Acestea trebuie să fie întreprinse de autorități în vederea elaborării unei politici industriale care să vizeze progresul tehnologic pentru industria auto din România.

Impactul asupra pieței auto va fi, de asemenea, major, problema prețurilor ridicate ale vehiculelor electrice și a lipsei infrastructurii de încărcare fiind deosebit de acută în cazul României. Parcul auto din România este din ce în ce mai poluant, iar inversarea acestei tendințe necesită o abordare strategică pentru a reduce decalajele de venituri față de țările occidentale și pentru a dezvolta un sistem de transport public cât mai cuprinzător, accesibil și nepoluant.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite