Un proiect propus de ministerul de Interne prevede reguli stricte pentru trotinetele electrice

16 ianuarie 2020, 17:40

Trotineta electrică este, potrivit proiectului propus de ministerul de Interne, vehiculul cu motor electric, cu două sau trei roţi, utilizat pentru transportul unei singure persoane, a cărui viteză maximă nu depăşeşte 25 km/h. Aceste vehicule pot fi folosite de persoane care au cel puțin 14 ani și care sunt obligate să poarte căști de protecție dacă au sub 16 ani.

Deținătorii trotinetelor electrice vor fi obligați să le echipeze cu sistem de iluminare şi cu dispozitive reflectorizante. Fără acestea, circulația pe timp de noapte este interzisă.

Nerespectarea circulației trotinetelor electrice pe drumurile publice va fi sancționată cu amenzi contravenționale cuprinse între 6 și 8 puncte amendă.

Proiectul propus de ministerul de Interne, aflat în dezbatere publică, este inspirat și din legislația altor țări. În state precum Germania, Austria, Belgia, Danemarca, Italia, Franţa şi Olanda, circulația trotinetelor electrice este permisă. În altele, ca Marea Britanie și Irlanda de Nord, este interzisă.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite

Cele mai citite pe aceeași temă