Un profesor, despre memorandumul adoptat de guvern: „Aceste hârtii fără valoare juridică pur și simplu ne umilesc”. Protestele au continuat în țară. „La mitingul de la București, dacă e nevoie, mă duc cu bicicleta”

8 iunie 2023, 20:24

Este al șaselea protest organizat la Iași, de la începutul grevei în învăţământ.

Guvernul a aprobat memorandumul privind salarizarea profesorului debutant. Ciucă: Sunt convins că dascalii vor înțelege seriozitatea angajamentului nostru și vor lua decizia de suspendare a grevei

Cadrele didactice consideră că memorandumul propus de Guvern este doar o hârtie cu promisiuni.

Aceste hârtii fără valoare juridică pur și simplu ne umilesc, ne jignesc și calcă în picioare crezul educației de calitate.

O să continuăm cât este nevoie. Data trecută au fost 6 săptămâni. Mergem înainte, nu cedăm.”

Proteste de amploare au fost și în Brăila și Galați, unde aproape 3.000 de dascăli au ieșit în stradă.

Cu toții ne dorim să fim alături de elevi și de părinți, pentru că rolul dascălului nu este în stradă, ci este la catedră. Din păcate, până astăzi, nu am ajuns la nicio soluție.

Să nu uite părinții că și noi suntem părinți, avem copii în ani terminali. Ne-am asumat de la bun început faptul că nu suntem plătiți.

Mai ales pentru elevii mei fac treaba asta. Este o lecție deschisă de educație civică să ne apărăm drepturile și, mai mult decât atât, să ne apărăm demnitatea.

Să înțeleagă cei care ne conduc că nu mai merge așa, nu ne mai ajung banii de mâncare și de facturi. Să se mai uite în jos un pic.

Greva continuă. Mâine, la București, dacă e nevoie, merg cu bicicleta„, spune un protestatar din Galați.

Sindicatele din Educație anunță vineri, la proteste, dacă renunță la grevă. Nistor: Solicităm o reacție din partea ministrului Justiției care să ne spună de ce nu se poate adopta prin OUG ceea ce noi am solicitat

Aproximativ 3.000 de învățători, profesori și cadre didactice auxiliare au participat la un protest și la un marș prin centrul municipiului Cluj-Napoca. Li s-au alăturat părinți, dar și elevi.

Am un salariu de 2.000. E foarte puțin să trăiești și să crești doi copii. Nu avem sporuri, orele suplimentare, nu avem bonuri.

Susțin drepturile profesorilor chiar dacă sunt pe-a XII-a și o să am Bac-ul, dar îmi dau seama ca e grea viața când ai un salariu de 3.000 – 4.000 pe lună. Mi se pare că ar trebui să se dea mai multă importanță educației.

Susținem protestul învățătorilor și al profesorilor, pentru că ei reprezintă viitorul copiilor noștri.

Profesorii spun că greva va continua până în momentul în care Guvernul le va lua în seamă doleanțele.

CITEȘTE și Deca: Se prelungește perioada de înscriere la Bacalaureat și la Evaluarea Națională până pe 13 iunie. Probele de competențe se vor desfășura între 14-23 iunie. Calendarul probelor scrise nu se modifică

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite