Un primar a donat recolta distrusă de secetă crescătorilor de animale din localitate

27 iulie 2022, 16:09

Seceta nu a ocolit nici nordul județului Galați. La Corod, fermierii spun că niciodată nu a fost pământul atât de uscat. Iar plantele, distruse.

Asta s-a întâmplat și cu porumbul pus de primarul localității pe cele 150 de hectare pe care le are. Lipsa apei a distrus complet cultura.

Dan Tenie, primar Corod: Am luat decizia să-l dăm fermierilor că aici sunt 10.00 de capre și oi și 100o de bovine și cabaline și am zis că e păcat să-l lăsăm pe câmp, așa mai salvăm ceva din fermele de animale. Îmi eliberez terenul pentru culturile viitoare.

Oferta a fost primită cu bucurie de crescători, mai ales că și pășunile sunt arse de soare și oamenii abia reușesc să-și hrănească animalele.

Cristian Sbârnea, crescãtor de animale: Câte animale aveți 1000 de capre de lapte și a avut aproape 100 de vaci dar a mai renunțat la ele din cauza că nu mai avea cu ce să le hrãneascã.

În zonă nu se poate pune problema irigațiilor pentru că localitatea se află la mare distanță de Dunăre și Siret.

Dan Tenie – primar Corod: Singura posibilitate ar fi să forăm să facem bazine și să irigăm, dar investițiile sunt foarte mari și nu avem capital să facem așa ceva

Primarul spune că pagubele produse de secetă, numai pe terenul lui ajung la aproape 600 mii de lei.

 

 

 

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite