Un prim rezultat surpriză în Liga Florilor! Tinerele handbaliste de la HC Zalău s-au impus în faţa “tigroaicelor” de la CSM Bucureşti, una dintre favoritele la câştigarea titlului de campioană | Clasamentul după runda inaugurală

2 septembrie 2019, 16:52

Chiar dacă veneau la Zalău cu un moral foarte bun, după câştigarea Supercupei, handbalistele de la CSM au făcut un meci foarte slab cu cea mai tânără echipă din Liga Naţională, HC Zalău. Gheorghe Tadici a pregătit tactic foarte bine meciul, elevele sale au avut o apărare arţăgoasă, care a distrus în multe momente atacul prea  stereotip al tigroaicelor.

La pauză, a fost egal, 13-13, dar în repriza secundă, trupa din Sălaj a făcut spectacol, a reuşit multe goluri de la mare distanţă şi s-a desprins chiar şi la 5 goluri în minutul 42. Fosta campioană mondială de junioare, Abed Kader, a înscris de 13 ori în poarta vicecampioanei, lăsându-l fără soluţii pe antrenorul Tomas Ryde.

Pe un final incandescent, Zalăul a gestionat bine avantajul şi s-a impus cu 25-24, un eşec usturător pentru bucureştence, înfrângere ce complică viaţa tehnicianului suedez pe banca CSM-ului.

Dintre cele şapte partide ale primei etape a Ligii Florilor, echipele-gazdă au obţinut trei victorii, s-au înregistrat două rezultate de egalitate şi două victorii ale oaspeţilor.

(w620) Rezultate

CS Rapid București – CSM Corona Brașov 20-30 (9-14)

Corona a reuşit o victorie categorică în faţa Rapidului, echipă revenită în Liga Florilor după un parcurs foarte bun în Divizia A.

SCM Râmnicu Vâlcea – HC Dunărea Brăila: 24-18 (13-7)

Învinsă în Supercupă săptămâna trecută, campioana României s-a mobilizat şi a controlat partida cu Dunărea Brăila de la un capăt la celălalt, reuşind să se impună cu un scor confortabil, 24-18.

Gloria Bistrița – SCM Craiova: 22-24 (10-11)

Duelul european dintre Bistriţa şi Craiova, reprezentantele României în Cupa EHF, a fost cel mai aşteptat meci din prima etapă. Echipa din Bănie a venit la Bistriţa cu gânduri mari, chiar dacă absentau trei jucătoare importante: Zamfir, Trifunovic şi Klikovac. Patricia Vizitiu a fost maşina de gol a oaspetelor, a înscris nu mai puţin de 10 goluri şi a adus o victorie de moral  craiovencelor, cu 24-22.

Clasamentul după prima etapă:

(w620) Clasament

Vezi aici rezultatele primei etape a Ligii Zimbrilor!

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite