Un prim caz suspect de infectare cu varianta Omicron a fost detectat în Germania. Este vorba despre o persoană întoarsă recent din Africa de Sud

Aeroport pandemie
Aeroport pandemie
27 noiembrie 2021, 13:18

„Varianta Omicron, după toate probabilităţile, este deja prezentă în Germania”, a anunţat pe Twitter ministrul regional al afacerilor sociale, Kai Klose.

Teste realizate vineri asupra unui pasager ajuns pe Aeroportul din Frankfurt şi provenit din Africa de Sud au arătat „mai multe mutaţii specifice (variantei) Omicron”, a adăugat el.

Această nouă variantă de coronavirus, detectată pentru prima dată joi în Africa de Sud, este considerată „îngrijorătoare” de către Organizaţia Mondială a Sănătăţii.

Ea prezintă un risc crescut de contaminare comparativ cu celelalte variante, inclusiv Delta, care sunt dominante şi deja foarte contagioase.

„Din cauza acestei suspiciuni puternice, persoana respectivă este în izolare la domiciliu. Analiza completă a rezultatelor este încă în derulare”, a subliniat ministrul.

Noua variantă a fost deja detectată în Europa, în Belgia. Omicron a fost de asemenea identificată în Malawi, în Israel, la o persoană venită din Malawi, în Botswana şi în Hong Kong.

 

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite