Un preot al Bisericii Ucrainene din Crimeea a fost arestat pentru câteva ore

4 martie 2019, 10:52

Poliția nu i-a comunicat motivul. Prelatul trebuia să se deplaseze în Rusia pentru a asista la procesul unui ucrainean acuzat de terorism.

Kliment conduce filiala din Crimeea a noii Biserici Ortodoxe Ucrainene care și-a proclamat recent autocefalia față de Patriarhia Moscovei. Ramura ucraineană a Patriarhiei Moscovei a refuzat să se alăture noii biserici.

Prinsă la mijloc între legislaţiile rusă şi ucraineană, filiala din Crimeea a noii Biserici Ortodoxe Ucrainene s-ar putea vedea nevoită să-şi părăsească la începutul lunii martie sediul din peninsulă, situat într-o catedrală din Simferopol.

Autorităţile locale cer acestei filiale să se înregistreze oficial în Rusia, lucru pe care ea refuză să îl facă deoarece Kievul nu recunoaşte anexarea Crimeii şi noile autorităţi ajunse la putere în 2014.

Pe fondul crizei fără precedent cu Rusia din 2014, Ucraina a creat în decembrie o Biserică Ortodoxă independentă de tutela religioasă a Moscovei. Aceasta reuneşte Patriarhia Kievului, autoproclamată în 1992, şi mica Biserică Autocefală.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite