Un poliţist decorat este obligat de instanţă să plătească daune unui hoț pe care l-a prins în flagrant

9 aprilie 2019, 14:39

Un judecător din Vaslui a hotărât că un polițist îi va plăti daune morale de 1.000 de lei unui hoț. Acesta din urmă l-a dat pe omul legii în judecată, pe motiv că i-ar fi lezat imaginea atunci când l-a reținut, după ce l-a prins în flagrant.

Incidentul a avut loc în urmă cu 2 ani. Când a ieșit de la serviciu, polițistul a auzit strigătele unei vânzătoare de la un  magazin. Doi tineri încercau să fure mai multe bunuri dintr-un magazin din centrul Vasluiului. Agentul de poliție a reușit să prindă unul dintre hoți. Pentru că era în afara serviciului și nu avea cătușele la el, polițistul l-a imobilizat pe infractor folosind cureaua de la pantaloni, iar apoi l-a dus câteva sute de metri pe jos până la Inspectoratul de Poliție Județean.

Tânărul prins l-a dat în judecată pe polițist, acuzându-l că l-a lezat și umilit în public și că i-a încălcat drepturile.

Decizia nu este definitivă și poate fi atacată cu recurs.

Polițistul a fost decorat și este considerat unul dintre cei mai buni agenți de la IPJ Vaslui. În timp ce era detașat în Bulgaria el i-a salvat viața unui copil de 11 ani care intrase în apă în timp ce părinții lui erau la restaurant.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite