Un polițist din orașul Petrila reclamă că este supus unor presiuni fără precedent

21 iulie 2021, 18:11

Pe 3 martie 2021 Andrei Jurj, polițist rutier din orașul hunedorean Petrila, a oprit un transport de lemne pentru verificări. După ce a constatat că lipsesc documente de proveniență a aplicat amenzi. Transportul era fãcut de o firmă al cărei administrator a fost prins în decembrie 2020 cu un camion cu lemne fãră acte. Atunci, același polițist a decis ca marfa să fie confiscată. Reprezentații companiei sunt nemulțumiți. Iar primarul din Petrila crede că problema se poate rezolva dacă polițistul va fi transferat în altă localitate.

Polițistul spune că nu înțelege poziția primarului și că se teme că i s-ar putea face o nedreptate.

În 2011 Iulian Raduca, administratorul societății comerciale, și fratele sau au fost condamnați la doi ani și jumătate de închisoare cu suspendare pentru ultraj. Părțile vătămate au fost mai mulți polițiști din Petrila.

Scandalul din localitatea hunedoreană a ajuns și la ministrul de Interne.

Ministrul de Interne, Lucian Bode: Un primar poate să mute un polițist local – la ce departament vrea domnia sa. Un polițist din poliția națională nu se subordonează intereselor unui primar și, mai mult, nu accept amenințări de acest gen la adresa forțelor de ordine.

În cazul Petrila s-au sesizat și superiorii polițistului. Cei de la controlul intern i-au cerut lui Andrei Jurj un raport detaliat despre situația cu care se confruntă.

 

 

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite