Un polițist a murit în Spitalul Județean Buzău. Familia acuză medicii că au refuzat transferul la un spital din București

25 octombrie 2017, 20:02

Cătălin Motoaşcă avea 35 de ani și era șef de post în comuna Racoviţeni. Pentru că în ultima lună s-a simțit rău, a mers la medic. I s-au recomandat analize, pe care le-a făcut la o clinică privată din Buzău. Vineri seara a ajuns la Spitalul Județean și a fost internat la cardiologie cu diagnosticul tromboembolism pulmonar. Familia spune că, din momentul internării, starea lui se tot înrăutățea.

Speriate, rudele au insistat să îl transfere la un spital din București. Un doctor de acolo îi sfatuise să-l aducă rapid. Însă medicul de gardă le-a spus că nu există decât o singură ambulanță cu medic, pe care nu o pot trimite în București decât pentru urgențe.

A doua zi, medicul polițistului a asigurat familia că bolnavul e mai bine și nu are nevoie de un transfer. La scurt timp, bărbatul a intrat în stop cardio-respirator. Familia, distrusă de durere, a cerut socoteală medicilor.

În spital se face acum anchetă. La autopsie a reieșit că polițistul avea o malformație gravă la inimă.

Dosarul medical al polițistului a ajuns la procurori, care au deschis dosar penal in rem.

Familia va depune plângere împotriva medicilor din Spitalul Județean.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite