Un polițist a fost accidentat în Ilfov de un motociclist care a refuzat să oprească la semnalele oamenilor legii

20 august 2022, 13:45

Motociclistul a fost reținut pentru 24 de ore, fiind acuzat că noaptea trecută a lovit un polițist. Incidentul a avut loc la intrarea în localitatea Buftea, unde polițiștii făceau controale de rutină. În jurul orei 3.00, două motociclete s-au apropiat de filtrul organizat de agenți.

Surse judiciare susțin că polițistul a făcut semne cât mai energice pentru a fi remarcat de cei doi motocicliști care își conduceau bolizii cu mare viteză. Dacă primul motociclist a trecut fără să-l bage în seama pe polițist, cel de-al doilea, atunci când s-a apropiat, i-a strigat „Dă-te la o parte”, moment în care l-a și lovit pe omul legii.

Colegul polițistului rănit a încercat să îi urmărească pe cei doi motocicliști, dar autospeciala lui nu are performanțele unor motoare de viteză. Iar la un moment dat, fugarii s-au și despărțit.

Echipajul de poliţie a continuat urmărirea motocicletei care l-a acroşat pe poliţist, însă a pierdut-o din raza vizuală din cauza vitezei foarte mari cu care se deplasa motocicleta.

La marginea localității Buftea, văzând că nu mai este urmărit, motociclistul s-a oprit.

Bărbatul care fugea de polițiști și-ar fi abandonat motocicleta pe câmp, conform surselor judiciare. De aici a plecat spre un lac din apropiere și acolo a rămas timp de 2-3 ore. La un moment dat a fost contactat de prieteni și a aflat că a fost identificat, așa că a decis să se predea.’

La fel a făcut și celălalt motociclist care nu oprise la semnale polițiștilor. La testările făcute de polițiști, acesta a ieșit pozitiv la consumul de stupefiante. Procurorii au decis să-l cerceteze în libertate. În schimb, colegul său care l-a lovit pe polițist a fost reținut 24 de ore. La audieri ar fi susținut că de fapt agentul i-a apărut brusc în față și nu a putut să-l mai evite. Polițistul de 32 de ani a ajuns în spital cu răni grave.

Motociclistul e acuzat de ultraj și urmează să fie reaudiat, iar procurorii ar putea cere arestarea lui preventivă.

 

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite