Un pod din zona localităţii Petru Vodă, județul Neamț, s-a surpat și a lăsat o gaură de câțiva metri în mijlocul șoselei

Incă un pod cu probleme pune în pericol șoferii din județul Neamț. O bucată din podul de pe Drumul Național 15B, din zona localității Petru Vodă, s-a desprins și a lăsat o gaură lungă de câțiva metri chiar în mijlocul şoselei. Muncitorii au aşezat o placă de oţel deasupra, iar o echipă de experţi va verifica structura de rezistenţă. Incidentul vine la nici două luni după ce podul rutier de la Luţca, de peste râul Siret, s-a rupt în două și a rănit șoferul unui tir.

02 August 2022, 09:50 (actualizat 02 August 2022, 20:11) Știrile TVR |

Groapa în carosabil a apărut când un tir încerca să traverseze podul de la Petru Vodă. Roțile de la remorcă i-au rămas blocate și nu a mai putut înainta. Șoferul a alertat imediat poliția.

Traficul pentru mașinile de mare tonaj a fost restricționat, iar muncitorii de la Direcția de Drumuri Iași, instituția care are în întreținere podul, au astupat groapa cu o bucată de oțel.

Adrian Niță, prefectul județului Neamț: Am dispus montarea unei zone metalice acolo pentru a putea preveni eventuale accidente. Vreau ca un expert să îl vadă şi să vedem în ce condiţii poate fi el folosit în continuare.

Podul are aproximativ 30 de metri și a fost construit la începutul anilor '70. De atunci nu au fost făcute reparații capitale, ci doar lucrări de întreținere. Podul e una dintre principalele rute între zona Moldovei și Ardeal și zilnic trec sute de tiruri încărcate cu marfă.

Ovidiu Laicu, director DRDP Iași: Gaura a apărut în placa de suprabetonare, în placa turnată deasupra grinzilor, deci nu în grindă, în structura de rezistenţă. Trec maşini supraîncărcate şi bănuiesc că, din cauza asta, a fost afectată zona respectivă. Probabil au fost şi nişte infiltraţii de apă de-a lungul timpului şi acolo era un punct mai sensibil.

Bucata de pod de aproximativ 3 metri s-a desprins din tablierul podului. O altă bucată asemănătoare ar putea să cadă în orice moment.

De altfel, circulația a fost restricționată cu totul pe banda de mers afectată, iar autoturismele circulă, alternativ, pe un singur sens.

O echipă de experți va analiza structura de rezistență a podului și va decide ce lucrări trebuie făcute pentru siguranța traficului pe podul de la Petru Vodă.

ŞTIRILE ZILEI
CELE MAI NOI DIN ACTUALITATE
 
StirileTVR.RO PE FACEBOOK
 
  AZI MAINE
BUCURESTI 23°C 21°C
IASI 15°C 15°C
CLUJ 15°C 13°C
CONSTANTA 20°C 18°C
CRAIOVA 20°C 18°C
BRASOV 14°C 11°C
Vezi toate informatiile meteo
TVR +
Canalul TVR YouTube
ARHIVĂ ȘTIRI