Un pod din zona localităţii Petru Vodă, județul Neamț, s-a surpat și a lăsat o gaură de câțiva metri în mijlocul șoselei

Incă un pod cu probleme pune în pericol șoferii din județul Neamț. O bucată din podul de pe Drumul Național 15B, din zona localității Petru Vodă, s-a desprins și a lăsat o gaură lungă de câțiva metri chiar în mijlocul şoselei. Muncitorii au aşezat o placă de oţel deasupra, iar o echipă de experţi va verifica structura de rezistenţă. Incidentul vine la nici două luni după ce podul rutier de la Luţca, de peste râul Siret, s-a rupt în două și a rănit șoferul unui tir.

02 August 2022, 09:50 (actualizat 02 August 2022, 20:11) Știrile TVR |

Groapa în carosabil a apărut când un tir încerca să traverseze podul de la Petru Vodă. Roțile de la remorcă i-au rămas blocate și nu a mai putut înainta. Șoferul a alertat imediat poliția.

Traficul pentru mașinile de mare tonaj a fost restricționat, iar muncitorii de la Direcția de Drumuri Iași, instituția care are în întreținere podul, au astupat groapa cu o bucată de oțel.

Adrian Niță, prefectul județului Neamț: Am dispus montarea unei zone metalice acolo pentru a putea preveni eventuale accidente. Vreau ca un expert să îl vadă şi să vedem în ce condiţii poate fi el folosit în continuare.

Podul are aproximativ 30 de metri și a fost construit la începutul anilor '70. De atunci nu au fost făcute reparații capitale, ci doar lucrări de întreținere. Podul e una dintre principalele rute între zona Moldovei și Ardeal și zilnic trec sute de tiruri încărcate cu marfă.

Ovidiu Laicu, director DRDP Iași: Gaura a apărut în placa de suprabetonare, în placa turnată deasupra grinzilor, deci nu în grindă, în structura de rezistenţă. Trec maşini supraîncărcate şi bănuiesc că, din cauza asta, a fost afectată zona respectivă. Probabil au fost şi nişte infiltraţii de apă de-a lungul timpului şi acolo era un punct mai sensibil.

Bucata de pod de aproximativ 3 metri s-a desprins din tablierul podului. O altă bucată asemănătoare ar putea să cadă în orice moment.

De altfel, circulația a fost restricționată cu totul pe banda de mers afectată, iar autoturismele circulă, alternativ, pe un singur sens.

O echipă de experți va analiza structura de rezistență a podului și va decide ce lucrări trebuie făcute pentru siguranța traficului pe podul de la Petru Vodă.

ŞTIRILE ZILEI
CELE MAI NOI DIN ACTUALITATE
 
StirileTVR.RO PE FACEBOOK
 
  AZI MAINE
BUCURESTI 5°C 6°C
IASI 2°C 1°C
CLUJ 7°C 7°C
CONSTANTA 8°C 8°C
CRAIOVA 4°C 5°C
BRASOV 5°C 6°C
Vezi toate informatiile meteo
TVR +
Canalul TVR YouTube
ARHIVĂ ȘTIRI