Un pod din zona localităţii Petru Vodă, județul Neamț, s-a surpat și a lăsat o gaură de câțiva metri în mijlocul șoselei

2 august 2022, 09:50

Groapa în carosabil a apărut când un tir încerca să traverseze podul de la Petru Vodă. Roțile de la remorcă i-au rămas blocate și nu a mai putut înainta. Șoferul a alertat imediat poliția.

Traficul pentru mașinile de mare tonaj a fost restricționat, iar muncitorii de la Direcția de Drumuri Iași, instituția care are în întreținere podul, au astupat groapa cu o bucată de oțel.

Adrian Niță, prefectul județului Neamț: Am dispus montarea unei zone metalice acolo pentru a putea preveni eventuale accidente. Vreau ca un expert să îl vadă şi să vedem în ce condiţii poate fi el folosit în continuare.

Podul are aproximativ 30 de metri și a fost construit la începutul anilor ’70. De atunci nu au fost făcute reparații capitale, ci doar lucrări de întreținere. Podul e una dintre principalele rute între zona Moldovei și Ardeal și zilnic trec sute de tiruri încărcate cu marfă.

Ovidiu Laicu, director DRDP Iași: Gaura a apărut în placa de suprabetonare, în placa turnată deasupra grinzilor, deci nu în grindă, în structura de rezistenţă. Trec maşini supraîncărcate şi bănuiesc că, din cauza asta, a fost afectată zona respectivă. Probabil au fost şi nişte infiltraţii de apă de-a lungul timpului şi acolo era un punct mai sensibil.

Bucata de pod de aproximativ 3 metri s-a desprins din tablierul podului. O altă bucată asemănătoare ar putea să cadă în orice moment.

De altfel, circulația a fost restricționată cu totul pe banda de mers afectată, iar autoturismele circulă, alternativ, pe un singur sens.

O echipă de experți va analiza structura de rezistență a podului și va decide ce lucrări trebuie făcute pentru siguranța traficului pe podul de la Petru Vodă.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite