Un pod din Brașov peste care trec blindatele NATO către poligonul de la Cincu ar trebui reconstruit, însă Hidroelectrica nu este de acord cu demolarea celui vechi

Blindatele grele ale NATO ar putea să nu mai aibă pe unde ajunge în poligonul de la Cincu din cauza unui pod de nici o sută de metri. Trebuia construit de peste un an, dar nu înainte de a-l demola pe cel vechi. Pentru că Ministerul Apărării a cerut urgentarea construcţiei, Consiliul Judeţean Braşov a atribuit contractul unei asocieri de firme, însă lucrările nu au început. Vechiul pod era complet degradat. Este necesară o infrastructură rutieră solidă, între Gara de la Voila şi baza militară de la Cincu, zonă intens tranzitată de trupele NATO. Structura metalică a noului pod a fost adusă la fața locului, însă problema principală rămâne demolarea vechii construcții peste răul Olt. Poate fi distrusă doar prin implozie sau piconare, ambele variante fiind respinse de Hidroelectrica.

03 Iunie 2022, 08:02 (actualizat 03 Iunie 2022, 10:36) Știrile TVR |

Gheorghe Osalciuc, primarul comunei Voila: E un pod făcut pentru trafic ușor şi, la 60 de tone, nimeni nu garantează că ar rezista.

Mihai Pascu, director executiv Direcția drumuri județene și servicii publice, CJ Brașov: Avizul de la Hidroelectrica presupune că nu avem voie să facem niciun fel de lucrare în albie, deci nu avem voie să afectăm deloc acel canal de fugă al barajului de care fac vorbire.

DANIELA ILIE, reprezentant constructor: Toată structura metalică pentru podul nou a fost realizată încă de anul trecut și recepționată în apropierea șantierului și, din păctae, nu ne-a fost plătită.

Articole pe aceeaşi temă
 
ŞTIRILE ZILEI
CELE MAI NOI DIN SOCIAL
 
StirileTVR.RO PE FACEBOOK
 
  AZI MAINE
BUCURESTI 35°C 36°C
IASI 32°C 30°C
CLUJ 31°C 27°C
CONSTANTA 30°C 30°C
CRAIOVA 33°C 32°C
BRASOV 30°C 28°C
Vezi toate informatiile meteo
TVR +
Canalul TVR YouTube
ARHIVĂ ȘTIRI