Un pescador a fost dat dispărut în largul Mării Negre. Trei membri au echipajului au fost găsiți morți în zona Gura Portiței

17 mai 2021, 14:19

Pescadorul a plecat vineri în larg din portul Midia. Împreuna cu o altă ambarcațiune similară urma să ajungă în Gura Portiței pentru a pescui rapană, o specie de melci marini, foarte apreciată în localurile cu specific pescăresc. Doar unul dintre pescadoare a ajuns la cheu, ieri. Al doilea a dat un ultim semnal duminică puţin după ora 18.00 şi de atunci nu se mai ştie nimic.

Dimineaţă, când nu au mai putut lua legătura cu echipajul, s-a dat alarma la 112.

Specialiştii bănuiesc că pescadorul a fost prea încărcat cu rapanele pe care le-a recoltat în zona de coastă. O manevră greșită i-ar fi pus în pericol, iar efectul a fost atât de rapid încât nu au mai putut transmite nici măcar un mesaj SOS. Cinci ambarcațiuni și două elicoptere au plecat în căutarea pescadorului. Au fost descoperite doar trupurile unor persoane din echipă, aduse de valuri la mal.

________________________________________________________________________________________

Autoritățile au fost anunțate în cursul noptii, că un pescador aparținând firmei SEA SHARSK SRL a dispărut în largul Mării Negre. În scurt timp, s-au mobilizat și au intervenit ambarcațiuni de la Garda de Coastă, un elicopter de la Inspectoratul General de Aviație, la bordul căruia a plecat și un scafandru de la ISU Dobrogea, un avion sosit de la Burgas, dar și un elicopter de la CNMC.
În jurul orei 11.00, autoritățile au fost anunțate că o persoană decedată a fost găsită pe mal, în zona Gura Portiței. Este unul dintre membrii echipajului. Alte două persoane decedate au fost găsite, ulterior, în zona Gura Portiței și în zona Vadu.

Până în prezent, din informațiile autorităților, trei dintre membrii echipajului de cinci oameni au fost găsiți decedați.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite