Un partid anticorupție, învingător în alegerile din Slovacia. Partidul Oamenilor Obișnuiți a avut sloganul: „Să învingem mafia împreună!”

1 martie 2020, 21:39

Prezență record la urne în Slovacia: 65%!

Partidul Oamenilor Obișnuiți, de centru dreapta, aflat în opoziție, a obținut 24% din voturi, clasându-se pe primul loc.

Formațiunea este una nouă, care a evoluat pe un puternic mesaj anticorupție, întrucât avea doar 6 procente în sondaje anul trecut.

Oamenii vor ca noi să curățăm Slovacia, iar legile să se aplice tuturor, indiferent dacă sunt bogați sau săraci„, le-a spus jurnaliștilor liderul partidului câștigător.

Premierul și-a recunoscut înfrângerea, însă ar vrea ca partidul său să negocieze rămânerea la putere alături de formațiunea învingătoare.

Liderul așa-numitului Partid al Oamenilor Obișnuiți a respins oferta.

Scrutinul a fost marcat de dorinţa unei părți a electoratului de a încheia o perioadă de 14 ani dominată de o singură formațiune.

Și președinta Slovaciei a ajuns la putere pe o platformă anticorupție, pe valul de emoție și furie provocat de uciderea în 2018 a jurnalistului Jan Kuciak, care ancheta fenomenul corupției prin prisma legăturilor dintre oameni de afaceri și mediul politic.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite