Un pacient din Constanţa a fost declarat mort din greşeală. Rudele şi-au dat seama de eroare când au constatat că în sicriu era altcineva

21 februarie 2017, 17:12

Nicolae Mincu a ajuns la Spitalul Judeţean din Constanţa săptămâna trecută. Bătrânul avea pneumonie şi era suspectat de cancer. La scurt timp, rudele au fost anunţate că a murit.

Mihaela Mincu, fiică: „Pentru că decesul a survenit la doar 4 ore după internare, i-au făcut necropsia la morgă. Între timp, noi am cumpărat sicriu, colivă, tot. Aveam inclusiv crucea pe care era scris numele tatălui meu”.

Cu sufletele îndurerate, fiicele şi nepoata bărbatului s-au pregătit să-l conducă pe ultimul drum. Însă, când sicriul a ajuns la casa mortuară au avut parte de un şoc.

Mihaela Mincu: „La Casa Albastră, nepoata mea zice „asta nu-i bunicul!”. Vine şi sora mea – „ăsta nu e tata!”.”

În sicriu era un alt bărbat, cu 20 de ani mai tânăr. Bulversate, rudele au cerut explicaţii la spital. Aşa au aflat că o asistentă încurcase fişele medicale: a lui Nicolae Mincu cu a colegului său de salon. Cei doi fuseseră internaţi în aceeaşi zi, cu acelaşi diagnostic.

Mihaela Mincu, fiică: „Aveau acelaşi tratament şi, pur şi simplu, au încurcat fişele. Asistenta a pus brăţara cu numele tatălui meu la mâna mortului. Este revoltător. Nu vă daţi seama ce coşmar”.

Spitalul şi-a recunoscut vina.

Mihnea Avram, directorul medical al Spitalului Judeţean Constanţa: „Care sunt persoanele care se fac vinovate: Mai întâi asistentele de pe salon care au îngrijit pe cei doi bolnavi cu acelaşi diagnostic de insuficienţă acută, apoi şi medicii care au tratat bolnavii şi şi-au predat, unii altora, tura. Sancţiunile vor fi severe”.

Pe Nicolae Mincu, rudele l-au găsit viu, în salon. Însă, legal este mort. Aşa că familia trebuie să ceară anularea certificatul de deces.

Ionela Halciuc, purtător de cuvânt Primăria Constanţa: „A fost cerută în instanţă anularea documentului. Se va judeca. Depinde de judecător cât va dura, o lună, două”.

Familia pacientului este hotărâtă să dea în judecată spitalul şi să ceară daune.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite

Cele mai citite pe aceeași temă