VIDEO TELEJURNAL

Un pacient din Constanţa a fost declarat mort din greşeală. Rudele şi-au dat seama de eroare când au constatat că în sicriu era altcineva

Un pacient internat la Spitalul Judeţean Constanţa a fost declarat mort din greşeală. Rudele au cumpărat sicriu, au scos certificat de deces, dar când au ajuns la spital au descoperit că bărbatul era viu. Vinovate de toată povestea sunt asistentele, care au încurcat fişele celor internaţi.

21 Februarie 2017, 17:12 (actualizat 22 Februarie 2017, 09:07) Știrile TVR |
Mortul viu
EMBED VIDEO LINK CU VIDEO
Embed:
Link:

Nicolae Mincu a ajuns la Spitalul Judeţean din Constanţa săptămâna trecută. Bătrânul avea pneumonie şi era suspectat de cancer. La scurt timp, rudele au fost anunţate că a murit.

Mihaela Mincu, fiică: "Pentru că decesul a survenit la doar 4 ore după internare, i-au făcut necropsia la morgă. Între timp, noi am cumpărat sicriu, colivă, tot. Aveam inclusiv crucea pe care era scris numele tatălui meu".

Cu sufletele îndurerate, fiicele şi nepoata bărbatului s-au pregătit să-l conducă pe ultimul drum. Însă, când sicriul a ajuns la casa mortuară au avut parte de un şoc.

Mihaela Mincu: "La Casa Albastră, nepoata mea zice "asta nu-i bunicul!". Vine şi sora mea - "ăsta nu e tata!"."

În sicriu era un alt bărbat, cu 20 de ani mai tânăr. Bulversate, rudele au cerut explicaţii la spital. Aşa au aflat că o asistentă încurcase fişele medicale: a lui Nicolae Mincu cu a colegului său de salon. Cei doi fuseseră internaţi în aceeaşi zi, cu acelaşi diagnostic.

Mihaela Mincu, fiică: "Aveau acelaşi tratament şi, pur şi simplu, au încurcat fişele. Asistenta a pus brăţara cu numele tatălui meu la mâna mortului. Este revoltător. Nu vă daţi seama ce coşmar".

Spitalul şi-a recunoscut vina.

Mihnea Avram, directorul medical al Spitalului Judeţean Constanţa: "Care sunt persoanele care se fac vinovate: Mai întâi asistentele de pe salon care au îngrijit pe cei doi bolnavi cu acelaşi diagnostic de insuficienţă acută, apoi şi medicii care au tratat bolnavii şi şi-au predat, unii altora, tura. Sancţiunile vor fi severe".

Pe Nicolae Mincu, rudele l-au găsit viu, în salon. Însă, legal este mort. Aşa că familia trebuie să ceară anularea certificatul de deces.

Ionela Halciuc, purtător de cuvânt Primăria Constanţa: "A fost cerută în instanţă anularea documentului. Se va judeca. Depinde de judecător cât va dura, o lună, două".

Familia pacientului este hotărâtă să dea în judecată spitalul şi să ceară daune.

ŞTIRILE ZILEI
CELE MAI NOI DIN ACTUALITATE
 
StirileTVR.RO PE FACEBOOK
 
  AZI MAINE
BUCURESTI 35°C 34°C
IASI 34°C 32°C
CLUJ 33°C 34°C
CONSTANTA 27°C 27°C
CRAIOVA 34°C 33°C
BRASOV 29°C 30°C
Vezi toate informatiile meteo
TVR +
Canalul TVR YouTube
TVR65
ARHIVĂ ȘTIRI